O Stephen Gross δημιούργησε “Το απόλυτο βιβλίο για το μωρό”

Το απόλυτο βιβλίο για το μωρόΟ Stephen Gross, που εκτός από βραβευμένος σχεδιαστής, είναι πατέρας και ο δημιουργός του δημοφιλούς ιστότοπου  www.simplestbaby.com, στον οποίο μοιράζεται με τους νέους γονείς συμβουλές και γνώσεις για τη σωστή φροντίδα του μωρού τους, ανοίγει τα χαρτιά του και μας αποκαλύπτει πώς προέκυψε Το απόλυτο βιβλίο για το μωρό, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση των Κατερίνας Γουλέτη και Χριστίνας Βαρλάμη.

«Ως νέος μπαμπάς, δεν ήξερα πολλά για την ανατροφή των παιδιών και δεν είχα κάποια δυνατή ομάδα υποστήριξης, καθώς ζούσαμε και οι δύο μακριά από τις οικογένειές μας. Έψαξα και βρήκα πληροφορίες διάσπαρτες σε βιβλία, διαδικτυακές σελίδες, ιστολόγια, βίντεο κ.λπ. Μεγάλος όγκος πληροφοριών μέσα στις οποίες πελαγώνεις, χωρίς να ανταποκρίνονται καθόλου στις σύγχρονες ανάγκες των γονιών για απλότητα και αμεσότητα.

»Έκανα πολλή έρευνα μέσα από αμέτρητες συζητήσεις με τους “ειδικούς” του χώρου, όπως γονείς, γιατρούς και νοσηλευτές, βρεφονηπιοκόμους και κατέληξα στα απολύτως απαραίτητα. Συνειδητοποίησα πως δεν ήμουν ο μόνος που ερχόμουν αντιμέτωπος με αυτές τις προκλήσεις. Κι έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για Το απόλυτο βιβλίο για το μωρό. Για να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συλλογική γνώση παρέχοντας στους νέους γονείς γρήγορα και εύκολα τις λύσεις που χρειάζονται. Για να δημιουργήσω ένα ασφαλές μέρος που θα είναι ανοικτό στους γονείς ώστε να μοιραζόμαστε τις ανησυχίες μας και να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Το απόλυτο βιβλίο για το μωρό περιλαμβάνει μερικά από τα βασικά που πρέπει να έχουν υπόψη τους οι νέοι γονείς για τη φροντίδα του μωρού τους, μαζί με τις πολύτιμες συμβουλές μαμάδων, μπαμπάδων, βρεφοκόμων, γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και ειδικών στην παροχή φροντίδας στα μωρά. Οι γονείς μπορούν εύκολα και γρήγορα να βρουν τις πρακτικές λύσεις που χρειάζονται ώστε να μεγαλώσουν ένα υγιές, χαρούμενο μωρό. Έτσι, αποκτούν τη σιγουριά ότι μπορούν και εκείνοι να γίνουν καλοί γονείς, μαθαίνουν τον τρόπο να αποταμιεύουν αγοράζοντας τα απαραίτητα για το μωρό τους και βρίσκουν τη χαρά στο πιο μαγικό ταξίδι της ζωής τους. Οι γονείς είναι μέρος της διαδικασίας. Είναι μια κοινότητα που διαρκώς μεγαλώνει και τα μέλη της ανταλλάσσουν μεταξύ τους τις καλύτερες συμβουλές.

Είναι ένα πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο με όλα όσα χρειάζεται να ξέρουν οι γονείς για τον πρώτο χρόνο ζωής του μωρού τους: προετοιμασία για τον ερχομό του μωρού, φαγητό, αλλαγή πάνας, μπάνιο, ύπνος, ρούχα, ασφάλεια, ασθένειες, παιχνίδι, μετακινήσεις (το παιδί στο αυτοκίνητο, στο εστιατόριο), βοήθεια (βρεφοκόμοι, νταντάδες). Το μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του βιβλίου είναι ο εποπτικός τρόπος που παρουσιάζει κάθε θέμα που αφορά τη βρεφική φροντίδα. Δηλαδή χάρη στα σκίτσα (πάνω από 700 εικόνες) και τις σύντομες περιγραφές εξηγεί γρήγορα και παραστατικά στον γονιό τι πρέπει να κάνει. Έτσι, ο γονιός κερδίζει χρόνο και νιώθει ασφαλής ότι φροντίζει σωστά το παιδί του.Χρειάζεστε αυτό το βιβλίο, γιατί:
• Είστε έγκυος ή περιμένετε μωρό ή έχετε μωρό ηλικίας κάτω του ενός έτους.
• Ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς να φροντίζετε σωστά το παιδί σας.
• Δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε βιβλία 600 σελίδων.
• Έχετε κουραστεί να παίρνετε τυχαίες πληροφορίες από την οικογένεια, τους φίλους σας και το διαδίκτυο.
• Θέλετε το μωρό σας να κοιμάται συνεχόμενα όλη τη νύχτα.
• Θέλετε μια απλή, προβλέψιμη καθημερινή ρουτίνα για το τάισμα, τον ύπνο και το παιχνίδι.
• Θέλετε το μωρό σας να είναι υγιές, ευτυχισμένο, ασφαλές και ευπροσάρμοστο.
• Θέλετε να αγοράζετε αυτά που πραγματικά χρειάζεται το μωρό σας και να μην υπερβάλλετε στα έξοδα.
• Θέλετε προτάσεις σχετικά με τα καλύτερα προϊόντα.
• Θέλετε να ανακτήσετε τον έλεγχο της ζωής σας.
• Θέλετε να περνάτε περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας το ταξίδι της γονεϊκότητας.

Το απόλυτο βιβλίο για το μωρό, του Stephen Gross, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

Leave a Reply