« α Να Το». Μια παράσταση για βρέφη και μικρά παιδιά

Η παράσταση «α ΝαΤο» είναι φτιαγμένη με καθαρές γραμμές και με αρχετυπικό τρόπο, ώστε να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να ενταχθούν στην θέαση και τη θεατρική διαδικασία. Η μουσική, ο ρυθμός και το τραγούδι αποτελούν σημαντικό στοιχείο της παράστασης. Ο σημαντικότερος πυλώνας αυτού το εγχειρήματος είναι η ίδια η ανακάλυψη. Η ιστορία που παρουσιάζεται αφορά δύο μικρούς ανθρώπους που ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους.

Πως είναι να ξεκινάς το ταξίδι της ανακάλυψης; Εκεί που όλα μοιάζουν καινούρια απροσδόκητα, τρομακτικά μα και αστεία την ίδια στιγμή; Πώς είναι να ξυπνάς σε έναν ολότελα καινούργιο κόσμο; Πως είναι να ανακαλύπτεις το σώμα σου, τη φωνή σου, το λόγο, τη δύναμή σου, τη μουσική, τον κόσμο γύρω σου και πως είναι να ανακαλύπτεις  κι άλλον ένα μικρό άνθρωπο σαν εσένα; Πως είναι να ξεκινάς το ταξίδι της ανακάλυψης; Εκεί που όλα μοιάζουν μαγικά;

Μέσα από την παράσταση οι μικροί άνθρωποι (11 μηνών – 3,5 ετών) θα έχουν πολλές ευκαιρίες να ταυτιστούν και να δουν στη σκηνή να ζωντανεύουν στιγμές που τους θυμίζουν κάτι από τη δική τους καθημερινότητα. Εξάλλου η  Να και η Το θα είναι εκεί για να τους βοηθήσουν.

Σημείωμα Χριστίνας Πλατανιώτη

«Στην εποχή της εξειδίκευσής θα περίμενε κανείς στη χώρα που γεννήθηκε το θέατρο η παραγωγή του να έχει απεύθυνση σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες του κοινού.

Δυστυχώς όμως το πεδίο του βρεφικού θεάτρου δεν έχει εξερευνηθεί ακόμα στην Ελλάδα. Με τον όρο βρεφικό θέατρο αναφερόμαστε σε μία ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση που έχει σαν στόχο να καλύψει τις ανάγκες του πιο μικρού ηλικιακά κοινού που θα ήταν σε θέση να την παρακολουθήσει.

Στόχος μας είναι μέσα από την παράσταση να αφηγηθούμε μια ιστορία. Μια δική τους ιστορία. Που θα τα αφορά και θα νιώθουν οικεία να την παρακολουθήσουν, τα την ανακαλύψουν και να την τραγουδήσουν.

**Η Χριστίνα Πλατανιώτη είναι ηθοποιός, δασκάλα θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Έχει πρωταγωνιστήσει δίπλα στους Λήδα Πρωτοψάλτη, Ελένη Κοκκίδου, Αλεξάνδρα Καρακατσάνη, Γιάννη Μπέζο, Γιώργο Αρμένη, Θανάση Παπαγεωργίου, Μιχάλη Μητρούση, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά, Νίκο Αρβανίτη, Κώστα Αρζόγλου, Κατερίνα Παπουτσάκη, Αλεξανδρο Μπουρδούμη κ.α.

Έχει πρωταγωνιστήσει στην ταινία “YOYLIVEONCE”, σε σκηνοθεσία του Ιρανού JAVADKARACHI/ Γερμανική Παραγωγή. ‘Έχει πάρει μέρος στη mini σειρά του BBC “THE LITTLE DRUMMER GIRL” σε σκηνοθεσία Chan wook Parkμ στη σειρά «Ίχνη» του Β. Τσελεμέγκου (ΜEGA), συμμετείχε με πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «Έχω ένα μυστικό» (ALPHA) σκηνοθεσία Ρ. Εσκενάζυ κ.α. Έχει πάρει μέρος θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και εφήβους και σε παρουσιάσεις θεατρικών βραβείων.

Εργάζεται ως δασκάλα Εκπαιδευτικού Δράματος στο ΠΟΡΤΑ εργαστήρι της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Πληροφορίες

Θέατρο Βαφείο

Πρεμιέρα Σάββατο 20/01/2024

Και για 10 παραστάσεις

Ώρα έναρξης 11:00

Διάρκεια 40 λεπτά

Εισιτήριο 9 ευρώ

(Ανέργων , δεύτερος γονέας εκπτώσεις)

https://www.more.com/theater/children/a-nato/

Συντελεστές

Ηθοποιοί: Λία Καράμπελα, Ανδριανή Κυλάφη

Σύλληψη- Σκηνοθεσία: Χριστίνα Πλατανιώτη

Εικαστική επιμέλεια: Αμαλία Θεοδωροπούλου

Πρωτότυπη μουσική: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος

Φωτογραφίες, εικαστικό υλικό: Λήδα Τουλουμάκου

Δημιουργία αφίσας: Γιώργος Γιαννίμπας

Επικοινωνία: Μαρία Κωνσταντοπούλου

Leave a Reply