Τέμπη: Ανοιχτή η υπόθεση για περαιτέρω έρευνα από το Ευρωκοινοβούλιo

karistianouΗ Μαρία Καρυστιανού μετέφερε τη φωνή των συγγενών θυμάτων των Τεμπών-η οποία δυνάμωσε καθώς ενώθηκε με εκείνη ενός εκατομμυρίου τριακοσίων χιλιάδων πολιτών στο Ευρωκοινοβούλιο, μέσα σε κλίνα ιδιαίτερης συγκίνησης. Η εισηγήτρια επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση ότι η υπόθεση για το δυστύχημα στα Τέμπη θα παραμείνει ανοιχτή για περαιτέρω έρευνα. Το θέμα του δυστυχήματος των Τεμπών άνοιξε με τη διαδικασία του κατ’επείγοντος. Η Μαρία Καρυστιανού έθεσε θέματα όπως η προστασία του κράτους δικαίου, της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας και της ασφάλειας των συγκοινωνιών.
Μίλησε επίσης για «τη συγκάλυψη που ακολούθησε το συμβάν, ιδίως όσον αφορά το φορτίο, το οποίο προκάλεσε την ανεξήγητη έκρηξη και πυρκαγιά, καθώς και την παράνομη αλλοίωση του σκηνικού της σύγκρουσης, που εμπόδισε τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων».
«Βρισκόμαστε εδώ ως Ευρωπαίοι. Όχι ως ικέτες, αλλά ως πολίτες με αυτονόητα δικαιώματα. Απευθυνόμαστε με εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που και ενδιαφέρονται και μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.
Ευχαριστούμε θερμά, λοιπόν, την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου που ορθά και νηφάλια συναισθάνθηκε το κατεπείγον και μας δέχθηκε στη σημερινή ακρόαση.
Αυτό που μας οδήγησε σήμερα εδώ, είναι μία αλληλουχία κακών χειρισμών και μεθοδεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης, που προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας και την αξιοπρέπεια των θυμάτων που επιβίωσαν. Ουσιαστικά, παραβιάζει κατάφωρα θεμελιώδεις αρχές του Κράτους Δικαίου». […]
Ο Πρωθυπουργός και ο πρώην Υπουργός διακήρυτταν ότι ο σιδηρόδρομος είναι απολύτως ασφαλής. Σήμερα ο πρωθυπουργός δηλώνει, ότι ο σιδηρόδρομος αυτή τη στιγμή είναι όσο ασφαλής μπορεί να είναι. Ξεκάθαρα όμως, γνωρίζει ότι δεν είναι. Και είναι εντάξει με αυτό. […]
Αν δεν λάμψει η αλήθεια, είναι θέμα χρόνου να ξανασυμβεί το κακό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετός κόσμος περίμενε Μαρία Καρυστιανού, τον Παύλο Ασλανίδη και τους συνεργάτες τους έξω από το Ευρωκοινοβούλιο για να χειροκροτήσουν με συγκίνηση.
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply