ΓΕΥΣΗ ΣΤΟ… ΠΡΑΣΙΝΟ! ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ

123Οι μικροί μαθητές χρειάζονται ενέργεια και βιταμίνες και εσείς οι γονείς έξυπνες ιδέες για να βάλετε τα λαχανικά στο πιάτο τους. Ο Μπάρμπα Στάθης φροντίζει για την ποιότητα, τη φρεσκάδα και τη γεύση των λαχανικών που φτάνουν στην κουζίνα σας και εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας δύο νόστιμες και super θρεπτικές «πράσινες» συνταγές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Καλή όρεξη!

Barba2Μακαρόνια με τυρί & μπρόκολο

Υλικά

500 γρ. μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης
300 γρ. κοντά ζυμαρικά (κοραλάκι ή κοφτό)
2 κ.γ. βούτυρο
1 κρόκος αυγού
1 μικρό κουτί εβαπορέ γάλα
250 γρ. τριμμένο τυρί, κατά προτίμηση cheddar
2 κ.γ. μουστάρδα Dijon
αλάτι και πιπέρι

FASOLAKIA STROGULA 1200gr print

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και τα αφαιρούμε από τη φωτιά 2΄πριν από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σε μία άλλη κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό βράζουμε το μπρόκολο Μπάρμπα Στάθης για 4-5 λεπτά και το στραγγίζουμε. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το μπρόκολο, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, τον κρόκο αυγού και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε ζωηρά. Προσθέτουμε το εβαπορέ και το τυρί και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σερβίρουμε.

Barba1Σπανακοκεφτέδες

Υλικά

400 γρ. σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
ελάχιστο μοσχοκάρυδο
2 μεγάλα αυγά
1 ½ κούπα τρίμμα φρυγανιάς για το μείγμα και για το πανάρισμα
¼ κούπας νερό
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εκτέλεση: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι σε φύλλα Μπάρμπα Στάθης και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης στο ελαιόλαδο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα, τα μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι, τη μία κούπα φρυγανιά, το τυρί και ένα αυγό καλά χτυπημένο. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια σχηματίζοντας μπαλίτσες. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το άλλο αυγό και το αναμειγνύουμε με το νερό. Σε ένα πιάτο απλώνουμε την υπόλοιπη φρυγανιά. Πανάρουμε τους σπανακοκεφτέδες βουτώντας τους στο αυγό και περνώντας τους από τη φρυγανιά. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με γιαουρτάκι, αν θέλουμε!

Clipboard01

3

Leave a Reply