ΑΛΜΥΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ: ΚΟΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

κοτόπιτα με λαχανικάΣήμερα μαγειρεύουμε μια λαχταριστή κοτόπιτα με λαχανικά και μπεσαμέλ, που μπορεί να καταναλωθεί είτε ως κύριο γεύμα, είτε ως συνοδευτικό, είτε ως σνακ για το σχολείο των παιδιών.

ΥΛΙΚΑ

1 φακελάκι μπεσαμέλ Easy Bake
500 ml γάλα
1 κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο σε ροδέλες
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κ.γ. κάρι
1/2 κ.γ. σκόρδο σκόνη
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
700 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι
1/4 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κούπα λευκό κρασί
ελαιόλαδο
700 γρ. χωριάτικο φύλλο για πίτα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βήμα 1: Προσθέτουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε, ρίχνουμε και το μπέικον, το πράσο και μαγειρεύουμε 5 λεπτά για να μαλακώσουν τα υλικά.
Βήμα 2: Προσθέτουμε και τις πιπεριές στο τηγάνι, βάζουμε την πάπρικα, το σκόρδο και το κάρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε και το κοτόπουλο ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε και τον κύβο και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 3: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε ένα φακελάκι μπεσαμέλ, το γάλα σιγά σιγά και χτυπάμε καλά με το μίξερ. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε και το μείγμα με το κοτόπουλο και ανακατεύουμε.
Βήμα 4: Λαδώνουμε ένα ταψί, στρώνουμε ένα ένα τα μισά φύλλα, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνουμε καλά την επιφάνεια και γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν. Χαράζουμε την πίτα και προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βήμα 5: Ψήνουμε την κοτόπιτα με λαχανικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά περίπου.

https://www.easybake.com.gr/recipes/kotopita-me-lachanika-kai-mpesamel/

Leave a Reply