ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΟΥΜΑΤΣ

Η Αθήνα είναι υπέροχη ακόμα και τις πιο κρύες ημέρες! Η θαλπωρή της χειμερινής πόλης με ενέπνευσε να αναζητήσω ένα θρεπτικό γεύμα απο το παρελθόν, κοιτώντας γλυκά το σήμερα.

Θρακιώτικη σούπα απο ουμάτς!

Το ουμάτς είναι ένα παραδοσιακό χειροποίητο ζυμαρικό, το οποίο παράγεται αποκλειστικά στην περιοχή του Έβρου. Αποτελείται απο γάλα, αυγά, αλεύρι και αλάτι και είναι η πιο εύγευστη και θρεπτική τροφή για τον χειμώνα.

Η σούπα απο ουμάτς είναι τόσο θρεπτική για τα παιδιά αλλά και για εμάς που θέλουμε να διατηρούμε τον οργανισμό μας γεμάτο ζωντάνια και ενεργητικότητα.

Υλικά (για 2 άτομα)

  • 4 κουταλιές της σούπας ουμάτς
  • 2 ποτήρια νερό
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε το ουμάτς σε αλατισμένο νερό που βράζει
  2. Ανακατεύετε για 3 λεπτά συνέχεια (και με αγάπη!)
  3. Έτοιμη!

Εγώ χρησιμοποίησα ουμάτς απο κατσικίσιο γάλα αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ουμάτς με αγελαδινό γάλα ή ουμάτς με κατσικίσιο γάλα και μονόκοκκο σιτάρι.

ουμάτς κλασσικό

ουμάτς με κατσικίσιο γάλα

ουμάτς με δίκοκκο σιτάρι

ανθός αλατιού

Καλώς ήρθατε στη Φάρμα της Άβας! Εδώ μπορείτε να βρείτε αγνά προϊόντα από όλη την Ελλάδα και να τα αποκτήσετε σε τιμές παραγωγού! Η Φάρμα της Άβας είναι ένα online marketplace που φιλοξενεί παραγωγούς Ελληνικών προϊόντων, όπου ο καθένας έχει το δικό του ξεχωριστό μαγαζί. Οι παραγωγοί πωλούν ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στον Έλληνα Καταναλωτή σε τιμή που οι ίδιοι καθορίζουν, χωρίς μεσάζοντες.  Επιλέγεις, πληρώνεις, παραλαμβάνεις εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε εξαιρετικές τιμές!  Έτσι, δίνεται η ευκαιρία στον Έλληνα παραγωγό να εμπορεύεται ο ίδιος τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο από όποιο μέρος της Ελλάδας βρίσκεται.

logo-gr

Leave a Reply