Υπάρχουν και αυτές οι συνταγές που υπαγορεύονται ένα καλοκαιρινό απόγευμα, από μπαλκόνι σε μπαλκόνι. Που όταν τις γράφεις στο τετράδιο με τις συνταγές βάζεις δίπλα στον τίτλο, κλασικά και αγαπημένα, το όνομα του εμπνευστή τους. «Της Έλενας» λοιπόν η κιμαδόπιτα, που αφού τάισε τα παιδιά μου (και των φίλων) μετά το απογευματινό μπάνιο, γεμίζει συχνά το ταπεράκι τους στο σχολείο. Νόστιμη, εύκολη, θρεπτική και με σίγουρη επιτυχία! Το ιδανικό φαγητό για το σχολείο!
ΥΛΙΚΑ
600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 κολοκυθάκι τριμμένο
2 μέτρια καρότα τριμμένα
αλάτι, πιπέρι
λίγο κρασί
1 κούπα τριμμένο κίτρινο τυρί
1 πακέτο φύλλα κρούστας
λίγο λάδι
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2-3 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τσιγαρίζουμε τον κιμά σε ελάχιστο λάδι, ανακατεύοντας για περίπου 7 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το κολοκυθάκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Όταν αυτά μαραθούν και στεγνώσουν από υγρά, «σβήνουμε» με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί. Αφού λοιπόν μαγειρευτεί ο κιμάς, τον αφήνουμε να κρυώσει λίγο και προσθέτουμε το τυρί. Αφού το μείγμα του κιμά κρυώσει εντελώς, ανοίγουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας, λαδώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε μέρος του μείγματος κατά μήκος του φύλλου. Κατόπιν το τυλίγουμε και το βάζουμε στο τοίχωμα ενός μέτριου στρογγυλού ταψιού. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, φτιάχνοντας έναν «σαλίγκαρο». Όταν τελειώσουμε τη διαδικασία, σκεπάζουμε την πίτα με δύο λαδωμένα φύλλα. Τη χαράζουμε με προσοχή. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα και περιχύνουμε την κιμαδόπιτα. Την αφήνουμε για 30 λεπτά να απορροφήσει τα υγρά και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.