ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

16923960_10154573723758937_21891439_nΣήμερα θα φτιάξουμε τρουφάκια με κακάο χωρίς ζάχαρη. Όταν τα παιδιά ανακαλύπτουν την μαγεία της σοκολάτας, όλες οι μαμάδες προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους παρασκευής γλυκών χωρίς ζάχαρη, που να είναι και νόστιμα σε γεύση, γιατί, όπως ξέρετε, δεν μπορείς και να τα κοροϊδέψεις, ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με γλυκά.

Τα συγκεκριμένα τρουφάκια με κακάο είναι πεντανόστιμα, νηστίσιμα, δεν περιέχουν ζάχαρη και την γλυκιά τους γεύση την οφείλουν σε ένα βασιλικό χουρμά που πήρα από το σούπερ μάρκετ. Έχουν άγλυκο κακάο, λίγο φυστικοβούτυρο που μου βρισκόταν στο ντουλάπι, νιφάδες βρώμης και λάδι καρύδας.

Θα χρειαστείτε: 

  • 1/2 κούπα λάδι καρύδας, σε ρευστή μορφή
  • 2 1/2 κούπες νιφάδες βρώμης
  • 1 βασιλικό χουρμά, μουλιασμένο σε βραστό νερό για 30 λεπτά
  • 1 κουταλιά κακάο, άγλυκο
  • 1 κουταλιά φυστικοβούτυρο ή ταχίνι
  • 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου ή καρύδας (ή νερό)

Εκτέλεση: Βάζετε στο μούλτι τον χουρμά και τον χτυπάτε με το λάδι καρύδας να διαλυθεί. Τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά. Τα ζυμώνετε όλα με το χέρι μέχρι να ενωθούν καλά και στο τέλος προσθέτετε αν χρειαστεί το γάλα αμυγδάλου. Το μείγμα θα πρέπει να είναι μαλακό αλλά να μπορείτε να το πλάσετε σε μικρά τρουφάκια. Μπορείτε να καλύψετε τα τρουφάκια σας με άγλυκο κακάο ή τριμμένη καρύδα ή ακόμα και ζάχαρη καρύδας που ταιριάζει πολύ! Τα τρουφάκια με κακάο μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε καλά κλεισμένο δοχείο για 1-2 εβδομάδες σίγουρα!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Leave a Reply