ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΝΟ ΨΩΜΙ ΒΡΩΜΗΣ

Για να φτιάξουμε ψωμί βρώμης, η οποία εκτός από θρεπτική είναι και πολύ νόστιμη, θα χρειαστούμε:

Υλικά

 

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το αλεύρι βρώμης Μύλων Αγίου Γεωργίου και το αλεύρι Νο 1 Μύλων Αγίου Γεωργίου στο μπολ του μίξερ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ζυμώνουμε με τον γάντζο για περίπου 10 λεπτά μέχρι η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στο χέρι.
  • Αφήνουμε για περίπου 40 λεπτά την ζύμη στο μπολ να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Στη συνέχεια τη βγάζουμε στον  πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγο.
  • Τη χωρίζουμε σε 2 μέρη. Πλάθουμε το σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί φούρνου όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Όταν φουσκώσουν οι ζύμες, μετά από 1 ώρα περίπου, τις χαράσσουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά

Σκεύη / Συσκευές: Ταψί Φούρνου, Μίξερ με γάντζο

Χρόνος Προετοιμασίας: 15-20 λεπτά

Χρόνος Αναμονής: 1.5 ώρα

Χρόνος Ψησίματος: 35-40 λεπτά

Μερίδες: 2 φρατζόλες

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

mag

Leave a Reply