CORN DOGS. ΤΑ HOT DOGS ΑΛΛΙΩΣ

corn dogsΤα corn dogs είναι λουκάνικα σε ξυλάκι, βουτηγμένα μέσα σε χυλό από καλαμποκάλευρο και τηγανισμένα. Είναι μια άλλη εκδοχή των χοτ ντoγκς, που, όμως, δεν μπαίνουν μέσα σε ψωμάκι, αλλά σε μια απίθανη τραγανή κρούστα. Τα corn dogs είναι μια πολύ όμορφη και κυρίως πρωτότυπη ιδέα για τα πάρτι και τους μπουφέδες σας, αλλά και για σνακ για το σχολείο! Αμερικανιά, αλλά νοστιμότατη. Δεν είναι για κάθε μέρα, αλλά τα επιτρέπουμε πού και πού!

Θα χρειαστείτε:

  • 6-8 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 220 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 210 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 1/4 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 35 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. πιπέρι
  • 360 ml γάλα
  • 2 αυγά
  • 1 λίτρο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • κέτσαπ
  • μουστάρδα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα λουκάνικα στη μέση, περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια από σουβλάκι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα στέρεα υλικά (αλεύρι, καλαμποκάλευρο, μπέικιν πάουντερ, ζάχαρη, αλάτι, μαγειρική σόδα, πιπέρι) και τα ανακατεύουμε.
  • Στο ίδιο μπολ ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να έχουμε ένα χυλό ούτε πολύ σφικτό, αλλά ούτε και πολύ αραιό.
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει, σε ένα φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα για να χωράνε τα ξυλάκια.
  • Βουτάμε μέσα στον χυλό ένα ένα τα λουκάνικα, έτσι ώστε να καλυφθούν.
  • Βάζουμε ένα ένα τα λουκάνικα μέσα στο λάδι κρατώντας τα από το ξυλάκι μέχρι να ψηθεί λίγο η άκρη της ζύμης και να ξεκινήσει να επιπλέει.
  • Τότε το αφήνουμε και επαναλαμβάνουμε το ίδιο στο επόμενο.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέσα στο λάδι για να πάρουν ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα γύρω γύρω.
  • Χρειάζονται περίπου 2-3 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα.
  • Aν μας περισσέψει χυλός, μπορούμε να κόψουμε μερικά λαχανικά (όπως μελιτζάνα, κολοκύθι, πιπεριά) ή και κοτόπουλο σε κομμάτια. Τα βουτάμε μέσα στον χυλό (όπως κάναμε και με τα λουκάνικα) και να τα τηγανίζουμε με τον ίδιο τρόπο.

Tip: Βάζουμε τα corn dogs σε απορροφητικό χαρτί πριν σερβίρουμε, για να απορροφηθεί το περισσευούμενο λάδι!

Extra tip: Καλό θα ήταν να μη βάζουμε πολλά στο τηγάνι ή στην κατσαρόλα γιατί ψήνονται μόλις σε 2-3 λεπτά και αν δεν τα προσέξουμε, θα καούν!

Βασισμένο σε μια συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που είδαμε εδώ. 

Leave a Reply