ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΑΠΡΙΚΑΣ

ποπ κορνΉρθε η ώρα για ταινία, παιχνίδι ή φίλους στο σπίτι; Τότε ήρθε και η ώρα για ποπ κορν! Το ποπ κορν είναι αγαπημένο σνακ και ό,τι πιο εύκολο μπορείτε να κάνετε, και μάλιστα μαζί με το παιδί! Ήρθε λοιπόν η ώρα να το εμπιστευτείτε, να του δώσετε τον έλεγχο της κουζίνας και να εξασκήσετε τη δημιουργικότητα του, να εξάψετε τη φαντασία του και να παρακινήσετε την αυτονομία του. Είστε, λοιπόν, έτοιμοι σε αυτή τη συνταγή να κάνετε εσείς τον sous-chef και να εκτελείτε οδηγίες; Μην το φοβάστε, απλώς δοκιμάστε το!

Υλικά:
Ελαιόλαδο
Καλαμπόκι
2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
½ καυτερή πάπρικα
Αλάτι

Εκτέλεση (οι οδηγίες είναι προς τα παιδιά): Τοποθετήστε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και βάλτε μέσα λίγο λαδάκι. Κουνήστε τη, ώστε το λάδι να πάει παντού και ζητήστε από τον/τη sous-chef σας το καλαμπόκι που θα ρίξετε μέσα (περίπου μισό φλιτζάνι, ώστε να καλύπτει τη βάση της κατσαρόλας). Κλείστε το καπάκι, ανοίξτε το μάτι και περιμένετε μαζί, μέχρι να ακουστούν τα πρώτα μπαμ μπαμ. Σταδιακά, τα μπαμ μπαμ θα λιγοστέψουν κι έπειτα θα σταματήσουν. Τότε αποσύρετε την κατσαρόλα από το μάτι και ανοίξτε το καπάκι. Έτσι ζεστά, τοποθετήστε τα ποπ κορν σας, με τη βοήθεια του μπαμπά ή της μαμάς για να μην καείτε, μέσα σε ένα μεγάλο τάπερ. Προσθέστε το αλάτι και τα δύο είδη πάπρικας, κλείστε το καπάκι καλά και κουνήστε το έντονα, ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Αν θέλετε, μπορείτε να χοροπηδήσετε παρέα με τον μπαμπά ή τη μαμά, χρησιμοποιώντας δύο τάπερ, ώστε η όλη διαδικασία να είναι πιο αστεία. Προσοχή στο κούνημα. Μη βάλετε όλη, μα όλη σας τη δύναμη, καθώς δεν θέλουμε να σπάσουν τα ποπ κορν, αλλά απλώς να ανακατευτούν τα υλικά.
Εξτρά Tip: Αν σας αρέσουν οι περίπλοκοι συνδυασμοί, τρίψτε και λίγη παρμεζάνα στα ζεστά ποπ κορν και ανακατέψτε καλά! Καλή  απόλαυση!

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

Leave a Reply