Τα Σουβλάκια καρπούζι είναι ένα δροσερό και εύκολο ορεκτικό με απλά υλικά για όλη την οικογένεια. Για 4-6 άτομα, θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό ή δυόσμο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
16 ξύλινα καλαμάκια
16 κύβους καρπούζι χωρίς κουκούτσια
16 κομμάτια τυρί φέτα
16 ελιές χωρίς κουκούτσι μαύρες προαιρετικά
Εκτέλεση: Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα βότανα και το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Κρατήστε ένα ένα τα ξύλινα σουβλάκια και περνάτε ένα-ένα από ένα κύβο καρπούζι, φέτα, ελιά. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα σουβλάκια, καρπούζι, φέτα και ελιές. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα και ραντίζετε τα σουβλάκια καρπούζι με το μείγμα βασιλικού.