ΣΑΛΤΣΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

σάλτσα ζυμαρικών με λαχανικάΤα μακαρόνια και γενικά τα ζυμαρικά είναι τα αγαπημένα όλων και ειδικά των παιδιών, πιστεύω να συμφωνείτε. Μια πλούσια και γευστική κόκκινη σάλτσα ζυμαρικών με λαχανικά είναι ό,τι πρέπει όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους.

Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να κρύβουμε τα λαχανικά ή γενικά τις τροφές για να τα φάνε τα παιδιά αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η σάλτσα αυτή γίνεται πεντανόστιμη με την προσθήκη όλων αυτών των υλικών! Τα λαχανικά που χρησιμοποιώ στην σάλτσα είναι ό, τι είχα στο ψυγείο και φυσικά μπορείτε να βάλετε κι εσείς ό, τι έχετε, γιατί πολύ απλά θα γίνει ακόμα πιο νόστιμη. Πρόκειται για μια σάλτσα χορτοφαγική που μπορείτε να απολαύσετε και σε περίοδο νηστείας και γίνεται και αλάδωτη. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ακόμα και κάποιο βρασμένο όσπριο στο τέλος του μαγειρέματος για να γίνει ακόμα πιο θρεπτικό το γεύμα σας!

Την σάλτσα ζυμαρικών με λαχανικά αυτή μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ακόμα και πάνω σε σπιτική πίτσα ή σαν γέμιση σε λαζάνια φούρνου.

Για τη σάλτσα ζυμαρικών με λαχανικά θα χρειαστείτε:

  • 1 πράσο
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 καρότο
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 10 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ
  • 150 γρ ντομάτα φρέσκια τριμμένη ή ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
  • 100 ml νερό ζεστό
  • αλάτι
  • ρίγανη ξερή ή βασιλικό φρέσκο και ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Περνάτε από τον τρίφτη ή το μούλτι όλα τα λαχανικά και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια.
  2. Βάζετε σε μια βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τα ρίχνετε όλα μαζί (εκτός από τον πελτέ και την ντομάτα) και ανακατεύετε καλά για 5-7 λεπτά.
  3. Προσθέτετε τον πελτέ και ανακατεύετε καλά, συνεχίζετε με την ντομάτα, το νερό, το αλάτι και την ρίγανη και ανακατεύετε λίγο ακόμα.
  4. Χαμηλώνετε την φωτιά σε μεσαία ένταση και αφήνετε να σιγοβράσει η σάλτσα για 15- 20 λεπτά περίπου. Πού και πού την ανακατεύετε και τσεκάρετε να μην σωθούν εντελώς τα υγρά και κολλήσουν τα λαχανικά. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ρίχνετε λίγο ζεστό νερό και περιμένετε να πάρει μια βράση, μετά ανακατεύετε
  5. Σερβίρετε την σάλτσα με τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας και απολαμβάνετε με τριμμένο τυρί!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Leave a Reply