ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Σήμερα μην αγοράσετε ψωμί από του φούρνο, αλλά δοκιμάστε να φτιάξετε μόνοι σας ψωμάκια με διαφορετικές γεύσεις, χάρη σε μια απλή συνταγή! Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 σακουλάκι μαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα χλιαρό νερό  

Ελιόψωμο 

1 κούπα ελιές του γούστου σας, χοντροκομμένες
2 κουταλιές ξερό δυόσμο τριμμένο στο χέρι

Τυρόψωμο

1 κούπα φέτα τριμμένη
1 κουταλάκι ρίγανη

Ψωμάκι με πιπεριές κ μάραθο

1 κούπα πιπεριές κόκκινες ψητές ή του βάζου ή ότι άλλες πιπεριές σας αρέσουν σωταρισμένες σε λίγο λάδι για να μαλακώσουν
2-3 κουταλιές μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο

Ψωμάκια σαν πιτσάκια

1 κούπα πιπεριές κόκκινες ψητές ή του βάζου ή ότι άλλες πιπεριές σας αρέσουν σωταρισμένες σε λίγο λάδι για να μαλακώσουν
λίγο ζαμπονάκι ή το αλλαντικό που σας αρέσει
1 κούπα τυρί τριμμένο που να λιώνει

Εκτέλεση: Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε αλάτι, αλεύρι, ζάχαρη και ελαιόλαδο. Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό νερό καλά και ρίξτε τη μέσα στο μείγμα. Ζυμώστε καλά τα υλικά έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη που δεν θα κολλάει στο χέρι. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέσα στο μπολ σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα για περίπου μια ώρα.  Παράλληλα, προετοιμάστε τα υλικά που θέλετε να βάλετε στα ψωμάκια σας. Όταν το ζυμάρι έχει φουσκώσει , βάλτε όλα τα υλικά της επιλογής σας και ζυμώστε ελαφρά ώστε να πάνε παντού. Κάντε μικρές μπαλίτσες -ψωμάκια και ψήστε για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάλτε τα ψωμάκια από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

One Response

  1. Ιωάννα Κροντήρη 28 Ιανουαρίου, 2014

Leave a Reply