Μια πεντανόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα λατρέψουν τα παιδιά μας, αλλά και εμείς! Κεφτέδες καλαμποκιού!
Για 4 άτομα θα χρειαστούμε:
- 1 συσκευασία Καλαμπόκι ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ 450+150γρ., ελαφρά βρασμένο
- 3 κουτ. σούπας Κρεμμύδι ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, σοταρισμένο με λίγο ελαιόλαδο
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 40 γρ. Μαϊντανό ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
- 40 γρ. Άνηθο ψιλοκομμένο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
- 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
- 3 αβγά
- 1½ – 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το σερβίρισμα:
- 1 συσκευασία Ιταλική σαλάτα ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
- Μερικά ντοματίνια κομμένα στη μέση
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Αναμονή: 30 λεπτά
Εκτέλεση: Λιώνετε ελαφρά με το πιρούνι το μισό περίπου βρασμένο καλαμπόκι και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σοταρισμένο κρεμμύδι, τις λιαστές ντομάτες, τον μαϊντανό, τον άνηθο, την τριμμένη γραβιέρα και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στο μπολ το μισό καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με κουτάλι μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Προσθέτετε όσο επιπλέον αλεύρι χρειαστεί. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου. Έπειτα, πλάθετε το μίγμα σε μικρά κεφτεδάκια, τα περνάτε από το καλαμποκάλευρο και τα τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με την πράσινη σαλάτα και τα ντοματίνια.
Tip: Μην ξεχνάτε ότι οι μπουκιές λαχανικών είναι ο πιο έξυπνος και πρακτικός τρόπος για να καταναλώσουν τα παιδιά λαχανικά χωρίς γκρίνια.