ΣΠΙΤΙΚΗ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

Σε ένα από τα πολλά playdates που έχω παρευρεθεί με την Αλίκη, η Διονυσία, μαμά αγαπημένου φίλου της Αλίκης, θέλοντας να με κεράσει κάτι, πρότεινε σπιτική -βιολογική-λεμονάδα. Τρελαίνομαι για λεμονάδες και επιπλέον τρελαίνομαι να μάθω για οτιδήποτε μπορεί μία μανούλα να φτιάξει με τα χεράκια της με πολλή πολλή αγάπη. Φυσικά την δοκίμασα και φυσικά ήπια σχεδόν 3 ποτήρια. Ήταν υπέροχη αν και λίγο γλυκιά για τα γούστα μου. Ωστόσο, ρίχνοντάς της λίγο περισσότερο νερό μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα θεϊκό, δροσιστικό ποτό.

lemonade

(Source: http://www.onetowed.com/lavender-wedding/)

Kαι ιδού η συνταγή – πολύ απλή, γρήγορη και είναι οι ποσότητες που σας δίνω αρκούν για να γεμίσετε ένα μπουκάλι 1 λίτρου περίπου.

2 κούπες νερό
2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/2 κιλό ζάχαρη (εγώ έβαλα μόνο 1 περίπου κούπα)
5-6 μεγάλα λεμόνια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Βράζετε το νερό μαζί με το ξύσμα σε μία κατσαρόλα για περίπου 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνετε το μείγμα ώστε να αφαιρέσετε το ξύσμα (σε κάποιες άλλες συνταγές διάβασα ότι το κρατούν). Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και βράζετε σε δυνατή φωτιά 5-8 λεπτά ώστε να γίνει σιρόπι. Αφαιρείτε από τη φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτετε το χυμό του λεμονιού. Αφήνετε λίγο να παγώσουν και μετά βάζετε το περιεχόμενο σε ένα γυάλινο μπουκάλι και στο ψυγείο. Όταν έρθει η ώρα να την απολαύσετε (εσείς αποφασίζετε) βάζετε σε ένα ποτήρι παγάκια και νερό και προσθέτετε από το σιρόπι σας – εγώ βάζω αναλογία 1/3 σιρόπι, νερό!

Πιστέψτε με είναι ιδιαίτερα απολαυστική, εύκολη και τα παιδιά πραγματικά τρελαίνονται.

Καλή απόλαυση!

Η Πέπη Νικολοπούλου είναι μαμά της Αλίκης και της Βάλιας, ιδιοκτήτρια του φοβερού eshop Alice On Board και συν-διοργανώτρια των Ψηφιακών Γειτονιών. Τις σκέψεις τις και τις ιδέες της καταγράφει στο Alice On Board Blog, όπου και πρωτοδημοσίευσε αυτή τη φοβερή συνταγή. 

Leave a Reply