ΨΩΜΙ ΚΑΡΥΔΑΣ

Για να φτιάξετε το ιδιαίτερο αυτό ψωμί καρύδας θα χρειαστείτε:

2 μεγάλα αυγά
1 ¼ κούπας γάλα
1 κ.γ. άρωμα βανίλιας
2 ½ κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κ.γ αλάτι
2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ κανέλα
1 κούπα ζάχαρη
140 γρ. νιφάδες καρύδας
85 γρ. βούτυρο

Λίγο σπορέλαιο για το ταψάκι

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τα αυγά με το γάλα και τη βανίλια. Σε άλλο, μεγαλύτερο, μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέστε τη ζάχαρη και την καρύδα και ανακατέψτε. Κάντε μια “τρύπα” στο κέντρο και προσθέστε το μείγμα με τα αυγά και ανακατέψτε σιγά σιγά, ενώ σταδιακά προσθέστε και το βούτυρο. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια ορθογώνια φόρμα και ψήστε για λίγο περισσότερο από μια ώρα, μέχρι που να τοποθετείτε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μείγματος και να βγαίνει στεγνή.

Leave a Reply