ΑΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ

Τι λέτε για νόστιμες, αρωματικές, μπριζόλες; Δείτε μια εξαιρετική συνταγή για 4 άτομα!

Υλικά:
  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • 300 ml μαύρη μπύρα
  • μισή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουταλιές σούπας βαλσάμικο
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας soy sauce
  • λίγο θυμάρι
  • λίγη ρίγανη
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • Σακούλες τροφίμων
  • Λίγο κορν φλάουρ για τη σάλτσα
  • Λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Βάζουμε τις μπριζόλες σε σακούλες τροφίμων και ρίχνουμε μέσα την μαρινάδα. Κλείνουμε καλά τις σακούλες τροφίμων και τις βάζουμε στο ψυγείο από το βράδυ (ή τουλάχιστον για 12 ώρες). Πριν τις ψήσουμε, στραγγίζουμε το κρέας και τις βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 45. Την μαρινάδα την βράζουμε και την δένουμε σε σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ. Περιχύνουμε τις μπριζόλες με την ελαφριά σάλτσα από την μαρινάδα. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ρίχνουμε λεμονάκι. Συνοδεύουμε τις μπριζόλες με σαλάτα φρεσκοκομμένη ή/και πατάτες τηγανιτές.

Leave a Reply