ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ

Μια νόστιμη μπισκοτένια τούρτα, για γενέθλια, γιορτές ή απλά γιατί μας αρέσουν τα γλυκά!

Θα χρειαστούμε:

-3 συσκευασίες double OREO

-Για την κρέμα
1½ λίτρο γάλα φρέσκο
150 γρ. ζάχαρη
130 γρ. κορν φλάουρ
200 γρ. βούτυρο
1 βανίλια

-Για την επικάλυψη:
1 κουτί φυτική σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 συσκευασία μίνι OREO

Εκτέλεση: Χωρίζουμε στη μια συσκευασία double OREO την κρέμα από το μπισκότο. Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να θρυμματιστούν. Σπάμε τις άλλες δυο συσκευασίες σε χοντρά κομμάτια και στρώνουμε σε φόρμα τα σπασμένα μπισκότα. Για την κρέμα, βάζουμε το 1 λίτρο γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και προσθέτουμε τη βανίλια. Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα και αραιώνουμε το κορν-φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα με το διαλυμένο κορν-φλάουρ και ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πυκνώσει η κρέμα. Μόλις δέσει ελαφρά αποσύρουμε. Αμέσως ρίχνουμε μέσα την γέμιση από τα OREO και το βούτυρο σε κομματάκια. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα σπασμένα μπισκότα. Για την επικάλυψη, χτυπάμε την φυτική σαντιγί στο μίξερ για να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν αφρατέψει το μείγμα, προσθέτουμε το τριμμένο ΟREO και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Το στρώνουμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας. Παγώνουμε το γλυκό για τουλάχιστον δυο ώρες. Έπειτα στολίζουμε με μίνι ΟREO και σερβίρουμε.

Leave a Reply