ΠΑΓΩΤΟΜΠΑΝΑΝΕΣ

παγωτομπανάνεςΜια δροσερή, γλυκιά συνταγή για τις καλοκαιρινές ημέρες!

Για 6 μερίδες παγωτομπανάνες θα χρειαστείτε:

3 ώριμες μπανάνες
1 κουβερτούρα ή σοκολάτα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο
υλικά της επιλογής σας για την επικάλυψη (π.χ. τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, τριμμένο αμύγδαλο, τριμμένο καρύδι, κομματάκια φουντουκιού σπασμένα κορνφλέικς, πολύχρωμη τρούφα)
ξυλάκια παγωτού, αντικολλητικό φύλλο, αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση: Κόβετε τις μπανάνες στη μέση και περνάτε ένα ξυλάκι παγωτού σε κάθε κομμάτι. Τις τοποθετείτε σε αντικολλητικό φύλλο και τις παγώνετε για 15 τουλάχιστον λεπτά στην κατάψυξη. Μέχρι να παγώσουν οι μπανάνες, λιώνετε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί, μέχρι να λιώσουν τελείως. Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο τοποθετείτε τα υλικά της επικάλυψης. Κυλήστε την κάθε μπανάνα πρώτα στη σοκολάτα και έπειτα στο αλουμινόχαρτο. Toποθετήστε τις παγωτομπανάνες για 30 λεπτά στο ψυγείο και απολαύστε.

Leave a Reply