CHEESECAKE ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

Μπορεί τα Χριστούγεννα να πέρασαν, αλλά η επιθυμία μας για γλυκά μάλλον παραμένει…

Η φίλη μας Μαρία μάς προτείνει αυτό το cheesecake, βασισμένο σε μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ:

  • 250 γρ. μπισκότα digestive
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ:

  • 900 γρ. τυρί κρέμα
  • 90 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ:

  • 100 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • λίγο αλάτι στην μύτη του κουταλιού

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ: Τρίβουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα σε σκόνη και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και ψήνουμε για 7-8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ: Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί μαζί με την άχνη. Το χτυπάμε με το φτερό και σιγά-σιγά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου το μείγμα σφίξει και πάρει τη μορφή σφιχτής σαντιγί. Αδειάζουμε πάνω από τη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ: Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη με το βούτυρο και το αλάτι σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας με κουτάλι να λιώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 4′-5′, να πυκνώσει και να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες στην επιφάνεια. Την αφήνουμε να κρυώσει προτού την απλώσουμε στο cheesecake.

Το γλυκό θέλει ψυγείο για 3-4 ώρες να σταθεί!!!