ΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΤΟΡΑ ΜΠΟΤΡΙΝΙ

μους της ΑφροδίτηςΜε βάση έγκυρες μελέτες, ο Έκτορας Μποτρίνι αντλεί από τον πλούτο της μεσογειακής παράδοσης και μας παρουσιάζει στο νέο του βιβλίο τις «τροφές του έρωτα», συνταγές που περιέχουν όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για καλή όρεξη – στο τραπέζι και στο κρεβάτι. Σήμερα μαγειρεύουμε μους της Αφροδίτης!

Υλικά για 4 άτομα

  • 150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 φλιτζανάκι espresso
  • 1 κ.γ. ρούμι
  • 2 κρόκους
  • 3 ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα
  • 150 γραμμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη
  • κανέλα σκόνη
  • σαντιγί

Εκτέλεση:

  1. Λιώστε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και αφήστε τη στην άκρη να γίνει χλιαρή. Ύστερα προσθέστε σιγά σιγά τους κρόκους, το ρούμι και τον καφέ και ανακατέψτε.
  2. Αφήστε λίγο να κρυώσει και ύστερα πολύ σιγά προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τα ασπράδια. Μοιράστε τη μους σε μπολάκια και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Γαρνίρετε τη μους της Αφροδίτης με σαντιγί και κανέλα.

Cucina-amore-mio_highres-683x1024

Η συνταγή περιλαμβάνεται στο βιβλίο του Έκτορα Μποτρίνι «Cucina Amore Mio. Οι ερωτικές συνταγές μου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΞΥ.