ΕΥΚΟΛΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Ή ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ

Ποιο παιδί (και ποιος μεγάλος) δε λατρεύει τα κρουασάν; Η Έλενα Σμπώκου μάς δίνει μια εύκολη συνταγή για σπιτικά, λαχταριστά μισοφέγγαρα με γέμιση της αρεσκείας μας! Για 8 κρουασανάκια θα χρειαστούμε:

ένα φύλλο σφολιάτα με βούτυρο
100 γρ. σοκολάτα
50 γρ. γάλα
100 γρ. μαρμελάδα ή σοκολάτα της αρεσκείας μας
λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί μας. Ξετυλίγουμε την σφολιάτα προσεκτικά και κόβουμε 4 παραλληλόγραμμα κομμάτια , τα οποία τα κόβουμε ξανά σε τρίγωνα. Υπολογίζουμε 2 τρίγωνα για κάθε παραλληλόγραμμο. Στρώνουμε κάθε τρίγωνο κομμάτι μπροστά μας με την πλατιά πλευρά μπροστά μας. Βάζουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα και τυλίγουμε προς τα μέσα. Γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα , φτιάχνοντας ένα μισοφέγγαρο και τοποθετούμε το κρουασάν στο ταψί. Σε περίπτωση που θέλουμε να τα γεμίσουμε με σοκολάτα, την ψιλοκόβουμε σε κομμάτια του ενός εκατοστού και βάζουμε 2 κομμάτια σε κάθε τρίγωνο σφολιάτας! Τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο και στρώνουμε στο ταψί τα κρουασανάκια με μικρή απόσταση και τα αλείφουμε με γάλα. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου ή μέχρι να φουσκώσουν και ροδίσουν. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και άλλες γεμίσεις στα κρουασάν όπως πραλίνα φουντουκιού, καραμέλα γάλακτος αλλά και ψιλοτριμμένα καρύδια με μέλι. Όταν τα κρουασάν είναι έτοιμα μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Leave a Reply