ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ

κοτόσουπα με τραχανάΙδανική για το σερί των ιώσεων που δεν λένε να σταματήσουν ακόμη και τον Μάρτιο και πολύ εύκολη, είναι αυτή η κοτόσουπα με τραχανά, αφού δεν χρειάζεται καν να την αβγοκόψουμε. Γίνεται πιο ελαφριά αν επιλέξουμε στήθος αντί για μπούτι κοτόπουλου και σας προτείνουμε να παραλείψετε εντελώς το αλάτι αν βάλετε φέτα. Φυσικά, μπορείτε πάντα να πειραματιστείτε.

κοτόσουπα με τραχανά- Υλικά (για 4 άτομα) 

  • 4 μπούτια κοτόπουλου, ξεψαχνισμένα
  • 1 ζωμός λαχανικών ψυγείου
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. τραχανάς της αρεσκείας σας
  • 200 γρ. φέτα, για το σερβίρισμα
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που να σκεπάζει το κοτόπουλο, βράζουμε σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί για περίπου 50 λεπτά. Ρίχνουμε κι άλλο νερό αν χρειαστεί.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον τραχανά και σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει η σούπα, για περίπου 8-10 λεπτά.
  3. Σερβίρουμε με πιπέρι και τριμμένη φέτα.
  4. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο ψιλοκομμένο κόλιαντρο ή μαϊντανό.