Για να φτιάξετε κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς κόπο, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι θα χρειαστείτε:
300 γρ κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες, πολύ λεπτές
200 γρ φέτα σκληρή θρυμματισμένη με το χέρι
150 γρ γραβιέρα Κρήτης τριμμένη (κρατάτε ξεχωριστά 2-3 κουταλιές τυρί για πασπάλισμα)
2 αυγά
1 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα γάλα
2-3 κουταλάκια ξερό δυόσμο
λίγη τριμμένη φρυγανιά για τον πάτο του ταψιού
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση: Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά με τα αυγά, το γάλα και το αλεύρι, ώστε να δημιουργηθεί ένας χυλός. Προσθέτετε τις ροδέλες του κολοκυθιού, το αλάτι και το δυόσμο και ανακατεύετε προσεκτικά για να μην σπάσουν τα κολοκυθάκια. Λαδώνετε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ. περίπου, το πασπαλίζετε με φρυγανιά και προσθέτετε το μείγμα με τα κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη γραβιέρα και ψήνετε την κολοκυθόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο για 40- 45 λεπτά περίπου στους 170° C.
Σημ.1: Αν επιλέξετε να την ψήσετε σε μικρά στρογγυλά ταψάκια για τάρτα, ψήνετε για 20 λεπτά μόνο.
Σημ.2: Προσωπικά, δεν έβαλα αλάτι μέσα, αλλά πασπάλισα με ανθό αλατιού γιατί μου αρέσει πολύ η υφή του.