ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΕΪΚ ΚΑΡΟΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

κέικ καρότουΤο καλύτερο carrot cake… και το πιο εύκολο! Πολύ απλό (δεν χρειάζεται μίξερ) και πάρα πολύ νόστιμο, αυτό το σούπερ θρεπτικό κέικ καρότου θα δώσει στους μικρούς μαθητές σας την ενέργεια που χρειάζονται, καλύπτοντάς τους με υγιεινό τρόπο την μόνιμη ανάγκη τους για κάτι γλυκό. Έτοιμοι; Πάμε.

Υλικά

Για το κέικ

2 κούπες αλεύρι (250 γρ.) για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μαγειρική σόδα

1/2 κ.γ. αλάτι

1 ½ κ.γ. κανέλα

1 ¼ κούπας ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

1 κούπα (200 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

1 κούπα (200 γρ.) καστανή ζάχαρη

2 βανίλες

4 μεγάλα αβγά

3 κούπες καρότα τριμμένα

1 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια

½ κούπα ξανθές σταφίδες

Για το γλάσο τυριού

225 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

1 ¼ κούπα άχνη ζάχαρη

1/3 κούπας κρέμα γάλακτος

τριμμένα καρύδια 

Εκτέλεση

Κέικ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 ταψάκια διαμέτρου 23 εκατοστών. Σε ένα μέτριου μεγέθους μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά μας (αλεύρι, σόδα, αλάτι, κανέλα). Σε ένα άλλο μεγαλύτερο, χτυπάμε καλά με σύρμα το λάδι με τις ζάχαρες και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας ένα ένα τα αβγά. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας “διπλώνουμε” το αλεύρι στα υγρά υλικά μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα. Προσθέτουμε τα καρότα, τα καρύδια και τη σταφίδα και ανακατεύουμε ελαφρά. Χωρίζουμε το μείγμα μας στα δυο ταψάκια και ψήνουμε για 35-45 λεπτά. Αφήνουμε τα κέικ καρότου να κρυώσουν πριν ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

Γλάσο: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα με μίξερ χειρός ή σύρμα για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και μετά την κρέμα γάλακτος. Διατηρούμε το γλάσο στο ψυγείο μέχρι να διακοσμήσουμε το κρύο πια κέικ καρότου. Τοποθετούμε γλάσο ανάμεσα στα δύο κέικ και στην κορυφή και διακοσμούμε με ψιλοκομμένα καρύδια.

Extra tip: Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κλασική φόρμα για κέικ πρέπει να ψήσετε το μείγμα για 15-20 λεπτά παραπάνω.