ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΓΙΑΟΥΡΤΕΝΙΕΣ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ

γιαουρτένιες τυρόπιτεςΗ Έλενα μάς προτείνει αυτές τις ατομικές γιαουρτένιες τυρόπιτες με τόσο νόστιμη ζύμη, που κανείς δε θα μπορεί να τους αντισταθεί! Θα χρειαστείτε!

Για το φύλλο: 

125 γρ. λιωμένο βούτυρο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 πρέζα αλάτι
σουσάμι (προαιρετικά)

Για τη γέμιση: 

400 γρ. τριμμένη φέτα
100 γρ. γάλα
2 αυγά μέτρια
αλάτι και πιπέρι
1 αυγό χτυπημένο με λίγο νερό για το άλειμμα της τυρόπιτας

Εκτέλεση: Βάλτε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα με το χέρι. Ζυμώστε για 5-10 λεπτά και βάλτε τη ζύμη στην άκρη. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το γάλα και μετά ρίξτε μέσα την τριμμένη φέτα και το αλατοπίπερο. Χωρίστε τη ζύμη σε 10 ίσα μέρη και ανοίξτε με ένα πλάστη -σε αλευρωμένη πάντα επιφάνεια- μικρούς δίσκους ζύμης (1/2 εκατοστό πάχος και 12 εκ. διάμετρο περίπου). Βάλτε σε κάθε δίσκο ζύμης μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα της γέμισης και διπλώστε σε μισοφέγγαρο. Πατήστε με το χέρι ή με το πιρούνι για ενωθούν οι άκρες της τυρόπιτας και αλείψτε τις με το χτυπημένο αυγό. Αν θέλετε, διακοσμήστε με λίγο σουσάμι. Ψήστε τις γιαουρτένιες τυρόπιτες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° βαθμούς για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com