ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Μαγειρίτσα με μανιτάρια Λίγα είναι μάλλον τα παιδιά που λατρεύουν τη μαγειρίτσα (και το συκώτι ομοίως). Τα υπόλοιπα ας πούμε ότι δεν μπορούν ακόμη να εκτιμήσουν τη νοστιμιά της. Φέτος μπορείτε να τους δώσετε μια εναλλακτική, μαζί με λίγο χρόνο, ώστε να συνηθίσουν τις γεύσεις των υπόλοιπων συστατικών της. Η μαγειρίτσα με μανιτάρια, που αποτελεί και τη χορτοφαγική εκδοχή της μαγειρίτσας, είναι επιπλέον και πολύ τονωτική για το ανοσοποιητικό τους. Και φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδος μανιταριού θέλετε ή να αντικαταστήσετε τα βλήτα με αντίδια ή και ραδίκια.

ΥΛΙΚΑ (για 5 άτοµα)

  • 1 κρεµµύδι, ψιλοκοµµένo
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 200 γρ. µανιτάρια πορτοµπέλο, σε µικρά κοµµάτια
  • 200 γρ. µανιτάρια πορτσίνι, αποξηραµένα και µουλιασµένα σε καυτό νερό
  • 50 ml λευκό κρασί
  • 4-5 φρέσκα κρεµµυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 µαρούλι, ψιλοκοµµένo
  • 200 γρ. βλήτα, ψιλοκοµµένα
  • 50 γρ. ρύζι γλασέ, πλυµένο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2  µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο
  • χυµό από 1 λεµόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε µεγάλη κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, σοτάρουµε το κρεµµύδι στο ελαιόλαδο, µέχρι να µαραθεί. Προσθέτουµε τα µανιτάρια και ανακατεύουµε ελαφρά. Σβήνουµε µε το κρασί και ρίχνουµε 1/3 φλ. ζεστό νερό.
  2. Προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, το µαρούλι, τα βλήτα και το ρύζι, αλατοπιπερώνουµε και τα αφήνουµε να σιγοβράσουν για περίπου 1 ώρα.
  3. Λίγο πριν από το τέλος, προσθέτουµε τον άνηθο και ελέγχουµε το αλάτι και το πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουµε τον χυµό του λεμονιού, ανακατεύουµε και σερβίρουµε.