ΑΛΜΥΡΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ: MUFFINS ΝΤΙΝΚΕΛ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Σήμερα τρώμε… muffins ντίνκελ με κολοκύθα και φέτα. Για έξι muffins, θα χρειαστούμε:

65 γρ. αλεύρι Για Όλες τις Χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
55 γρ. αλεύρι Ντίνκελ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
1 κ.σ. ελαιόλαδο
120 γρ. κολοκύθα, σε κυβάκια
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ηλιόσπορους
60 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 κ.γ. μουστάρδα
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
90 ml γάλα
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΣΚΕΥΗ: μπολ, ταψί φούρνου, θήκες και ταψί muffins

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Απλώνουμε τα κυβάκια κολοκύθας σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήνουμε την κολοκύθα στους 200°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει. Μεταφέρουμε τα ⅔ της κολοκύθας σε μπολ και προσθέτουμε το μαϊντανό, τους ηλιόσπορους, τα ⅔ της φέτας και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε απαλά. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό και το γάλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα με την κολοκύθα. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλεύρι Ντίνκελ, το μπέικιν πάουντερ και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε θήκες για muffins στο ταψί για muffins και τις γεμίζουμε μέχρι τα ¾. Από πάνω μοιράζουμε σε κάθε θήκη την υπόλοιπη κολοκύθα και τη φέτα. Ψήνουμε τα muffins σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. Τα απολαμβάνουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.

https://alevri.com/recipes/muffins-ntinkel-me-kolokytha-kai-feta

Leave a Reply