To φθινόπωρο, κολοκύθες και μήλα είναι στα καλύτερά τους. Τα συνδυάζουμε, λοιπόν, και φτιάχνουμε muffins με κολοκύθα και μήλα.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15’
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30’
ΜΕΡΙΔΕΣ: 18
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Εύκολο
Υλικά:
Για τα muffins
- 300 γρ. αλεύρι Φαρίν-απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 380 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά
- 200 γρ. κολοκύθα βρασμένη ή στον ατμό, σε κομμάτια
- 100 ml αραβοσιτέλαιο
- 2 μήλα σε κυβάκια
Για το κράμπλ
- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φαρίν-απ, τη ζάχαρη και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, την κολοκύθα, το λάδι και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε τα μήλα.
- Ετοιμάζουμε το κράμπλ. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κανέλλα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μικρά πετραδάκια.
- Γεμίζουμε τις φόρμες των muffins με 3/4 από το μείγμα και από πάνω ρίχνουμε 1 κ.γ. κράμπλ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ᵒC, στον αέρα, για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε τα muffins με κολοκύθα και μήλα από τον φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.