Αν είσαι φαν της μηλόπιτας, να σε ενημερώσω ότι σου έχω φοβερή συνταγή που μοιάζει εξαιρετικά σε γεύση με αυτό το αγαπημένο γλυκό! Χτες λοιπόν, έφτιαξα μια κρέμα βρώμης με καραμελωμένα μήλα και κανέλα, ιδανική για πρωινό ή και για απογευματινό, γιατί όχι; Και φυσικά να σου πω ότι λατρεύω τη μηλόπιτα και θα μπορούσα να τρώω καθημερινά μηλόπιτες όλων των ειδών! Σκεπαστές με τριφτή ζύμη τάρτας, με καραμελωμένα μήλα, μηλόπιτα κέικ, τραγανή μηλόπιτα, μηλόπιτα με σφολιάτα, γενικά όλες! Δες πόσο εύκολη είναι η συνταγή που ακολουθεί!
Για την κρέμα βρώμης θα χρειαστείς :
- 1/2 κούπα νιφάδες βρώμης
- 1/2 κούπα φυτικό γάλα
- κουταλιά ζάχαρη καρύδας
- 1/2 κουταλάκι κουρκουμά
- 1/2 κουταλάκι κοπανισμένο λιναρόσπορο
Ενώ, για να καραμελώσεις τα μήλα, χωρίς ζάχαρη παρακαλώ, χρειάζεσαι:
- 1 μήλο, κομμένο σε κυβάκια
- 1 κουταλιά ζάχαρη καρύδας (ή βούτυρο)
- 1 κουταλάκι λάδι καρύδας
- 3-4 κουταλιές νερό (αν χρειαστεί)
Πρώτα καραμέλωσε τα μήλα! Ρίξε το λάδι καρύδας, τα μήλα και τη ζάχαρη καρύδας. Για κανένα δεκάλεπτο και σε μέτρια φωτιά, ανακάτεψε τα μέχρι να καραμελώσουν. Πολλές φορές εγώ ρίχνω και λίγο νερό για να μαλακώσουν τα μήλα γρηγορότερα. Μετά κάνε την κρέμα, ώστε να τη σερβίρεις ζεστή με τα καραμελωμένα μήλα σου! Βάλε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, τις νιφάδες βρώμης και τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε, σιγοβράζοντας μέχρι να φτιάξεις μια πηχτή κρέμα.
Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com