ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ, Η ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ

τυροκαυτερήΤώρα το καλοκαίρι όλοι έχουμε την τάση να βγαίνουμε περισσότερο έξω, να μαζευόμαστε περισσότερο με φίλους στα μπαλκόνια και φυσικά να μην περνάμε όλη μας την ζωή ιδρώνοντας μέσα στην κουζίνα! Έρχονται λοιπόν εκτάκτως κάποιοι φίλοι στο σπίτι για μια μπύρα, ε δεν θα τους προσφέρεις κάτι;  Θα μου πεις να παραγγείλουμε κανένα σουβλάκι, καμιά πιτούλα σκέτη, καμιά πατάτα… θα συμφωνήσω γιατί σαν το σουβλάκι δεν έχει, ειδικά αν έχεις σουβλατζή μερακλή που ψήνει σε κάρβουνο και κάνει ωραία ζουμερά σουβλάκια! Καταλάβατε ποια σουβλάκια λέω, αυτά που συνοδεύονται με το ψωμάκι όχι τις πίτες, με τις σάλτσες και τα λάδια… Έτσι λοιπόν δεν μπορείτε να τα φάτε όλα αυτά σκέτα, θέλετε και κάτι να γλιστράει, μια τυροκαυτερή ας πούμε.

Μέχρι λοιπόν να έρθουν τα σουβλάκια, κόψτε μια ντομάτα, λίγο κρεμμύδι και κανένα αγγουράκι και κάντε και αυτή την νόστιμη και πολύ εύκολη τυροκαυτερή που θα λατρέψουν όλοι, γιατί… δεν είναι μόνο το τζατζίκι που βουτάμε τις πατάτες… Πάρτε την φέτα που έχετε στο ψυγείο, λίγο γιαουρτάκι, πιπεριά ή/και πιπέρι καγιέν και έτοιμο το εύκολο ορεκτικό σας. Μόνο που θέλω να διαλέξετε μια καλή φέτα πικάντικη και σκληρή!

Για να φτιάξουμε την εύκολη αυτή τυροκαυτερή θα χρειαστούμε:

  • 150 γρ φέτα, σκληρή και πικάντικη
  • 50 γρ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλάκι ξύδι
  • 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), πολύ ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Ψιλοκόβετε την πιπεριά σε πολύ μικρά κομματάκια. Λιώνετε με το πιρούνι την φέτα σε ένα βαθύ και πλατύ πιάτο και προσθέτετε το γιαούρτι και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε και την βάζετε στο ψυγείο. Αν δεν είστε τόσο του καυτερού μπορείτε να παραλείψετε το πιπέρι καγιέν. Αν νομίζετε ότι είναι κάπως σφικτή, μπορείτε να την αραιώσετε με ελάχιστο νεράκι ή γάλα.

Βουτάμε μέσα πατάτες, πιτούλες ζεστές, κολοκυθάκια τηγανητά και ό, τι άλλο τραβάει η όρεξή μας!

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com 

Leave a Reply