ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟ TEDXKIDS@ILISSOS|ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗ

Το ιδιωτικό σχολείο Σχολή Χατζήβεη συμμετέχει στο TEDxKids@Ilissos, την πρώτη εκδήλωση TEDxKids που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και είναι αφιερωμένη στις ιδέες που αξίζει να διαδοθούν για παιδιά.

Στο πλαίσιο στήριξης του θεσμού TEDxKids και της ενεργής συμβολής του σχολείου στην καλλιέργεια και την προαγωγή καινοτόμων ιδεών στον τομέα της εκπαίδευσης, η Σχολή Χατζήβεη υποστηρίζει και συμμετέχει στην εκδήλωση διαδίδοντας το μήνυμα της ανάγκης καλλιέργειας της δημιουργικότητας  και της φαντασίας στην εκπαιδευτική διαδικασία!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 με θέμα «Μια φορά και έναν καιρό...» και στόχο:

  1. Να αποτελέσει την πρώτη δυναμική πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών σε ζητήματα που αφορούν τα παιδιά,
  2. Να μπλέξει δημιουργικά γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες του χώρου του παιδιού,
  3. Να γίνει η αρχή για μια νέα TEDx συνήθεια.

Στην εκδήλωση παιδιά και ενήλικες αναλαμβάνουν ρόλο ομιλητή με κοινό σημείο αναφοράς την ανταλλαγή ιδεών που αξίζει να διαδοθούν (Ideas Worth Spreading for Kids). Από τους χώρους της τεχνολογίας, της ψυχαγωγίας, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της τέχνης θα διαδώσουν τις δικές τους ιστορίες και εμπειρίες. Ταυτόχρονα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιούνται δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά με θεματικές ενότητες όπως: Τεχνολογία, Περιβάλλον, Αναπηρία, Καλλιτεχνικά και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Το σχολείο, για την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της φαντασίας  στην καθημερινότητα των παιδιών, δημιούργησε ένα συμβουλευτικό έντυπο με ιδέες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι γονείς.

Μπορείτε να κατεβάσετε το έντυπο ΕΔΩ .

Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν της εκδήλωση και εξ αποστάσεως μέσω livestreaming.

Παρακολουθήστε ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης ΕΔΩ .

Περισσότερες Πληροφορίες: www.tedxkidsilissos.com

Leave a Reply