ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΧΑΤΖΗΒΕΗ

Η Σχολή Χατζήβεη διοργανώνει το Σάββατο 23 Νοεμβρίου την ανοιχτή δράση “Μια μέρα στη Σχολή Χατζήβεη”, που θα περιέχει δραστηριότητες για γονείς και παιδιά.

ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΦΕ: Τα Γονέων Café είναι μια ανοικτή δράση, που ξεκίνησε η Σχολή Χατζήβεη το 2009 και απευθύνεται σε γονείς με στόχο την ενημέρωση, τον προβληματισμό και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν το παιδί και την οικογένεια.  Πρόκειται για σειρά συναντήσεων με συμμετοχικό και χαλαρό χαρακτήρα, όπου οι γονείς έρχονται σε επαφή με ειδικούς από ένα ευρύ φάσμα τομέων, αναζητώντας απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που τους απασχολούν σχετικά με τα παιδιά τους. Το πρώτο Γονέων Café της φετινής σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 11:00 π. μ. με προσκεκλημένη την κ. Μερόπη Σπυροπούλου. Το θέμα της συνάντησης είναι: «Η επικοινωνία στην οικογένεια τον καιρό της κρίσης». Είσοδος Δωρεάν με τηλεφωνική κράτηση (210 251137)
Η κ. Μερόπη Σπυροπούλου είναι ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, διδάσκει σε Σχολές Γονέων, είναι συγγραφέας και αρθρογράφος για θέματα παιδείας, υγείας και κοινωνικού προβληματισμού.

0

ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Το Ελεύθερο Μουσικό Εργαστήρι είναι συναντήσεις, που απευθύνονται σε παιδιά 3-10 ετών και αποτελούνται από ένα σύνολο μουσικοκινητικών παιχνιδιών. Το μουσικό εργαστήρι έχει ως βασικούς στόχους: α) την ανάπτυξη του αισθητικού κριτηρίου απέναντι στη μουσική, β) την καλλιέργεια της ακρόασης της μουσικής, γ) τη συγκέντρωση, δ) την αύξηση της μνημονικής ικανότητας, ε) τη συνεργασία για την επίτευξη ενός κοινού στόχου και γενικότερα την αγάπη για τη μουσική. Χρησιμοποιώντας μουσικά όργανα και ακούγοντας διάφορα είδη μουσικής τα παιδιά μαθαίνουν για τους συνθέτες και κάνουν ενεργητική ακρόαση έργων τους, αυτοσχεδιάζουν και ψυχαγωγούνται. Η διαθεματική προσέγγιση της μουσικής βοηθάει τους μικρούς μουσικούς να συνδέουν κι άλλα γνωστικά αντικείμενα με τα μουσικά παιχνίδια αντιμετωπίζοντας τη γνώση σφαιρικά.

Ώρα: 10:00 π.μ.-11:00 π.μ.-3-5 ετών, 11:00 π.μ.-12:00 π.μ.-παιδιά Νηπιαγωγείου, 12:00 π.μ.-13:00 π.μ.-παιδιά Α’ και Β’ τάξη Δημοτικού
Κόστος: 8 ευρώ, Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση, 210 2511371

00Σχολή Χατζήβεη: Ένα σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία

Η Σχολή Χατζήβεη ιδρύθηκε το 1933 από τη μικρασιάτισσα Μερόπη Χατζήβεη που έκανε πράξη το όνειρό της, ένα σχολείο που πρόσφερε όχι μόνο γνώσεις μα και αρχές. Σήμερα, 80 χρόνια μετά, η τρίτη γενιά της οικογένειας συνεχίζει το εκπαιδευτικό όραμα της ιδρύτριας σε νέες βάσεις καινοτομίας και εκσυγχρονισμού. Οι μαθητές στη Σχολή Χατζήβεη μεγαλώνουν σε ένα ζεστό περιβάλλον αγάπης και ασφάλειας, που περνούν όμορφα τα πιο δημιουργικά τους χρόνια. Μέσα από τη βιωματική μάθηση, την ομαδοκεντρική διδασκαλία, την πρωτοποριακή εκπαίδευση επιτυγχάνουν υψηλούς μαθησιακούς στόχους ενώ παράλληλα προάγεται η κριτική σκέψη, το ομαδικό πνεύμα, η αυτοεκτίμηση και η φαντασία τους. Στο περιβάλλον του σχολείου προσφέρεται ποικιλία δραστηριοτήτων και πλήθος ερεθισμάτων που βοηθούν τους μαθητές να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, να ξεχωρίσουν στην κοινότητα του σχολείου και να αγαπήσουν τη διαδικασία της μάθησης. Οι απόφοιτοι της Σχολής Χατζήβεη ξεχωρίζουν για την ολοκληρωμένη προσωπικότητα, τον αδαμάντινο χαρακτήρα, το σεβασμό στη διαφορετικότητα και το υψηλό μαθησιακό τους επίπεδο.

Σχολή Χατζήβεη
Αδάνων 17, Ν. Φιλαδέλφεια
Τηλ. Γραμματείας 210 2511371
 
 

Leave a Reply