ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ: ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΑΒ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ PROLEPSIS

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3Η ΑΒ Βασιλόπουλος, με χαρά και μεράκι, προσφέρει πάντα το καλύτερο, σε όλη τη μεγάλη της διαδρομή, ενώ ξεχωρίζει για τις πρωτοβουλίες ευθύνης που με ξεχωριστή ευαισθησία υλοποιεί, έχοντας τον Άνθρωπο στο κέντρο. Με φροντίδα για τις μελλοντικές γενιές, η ΑΒ υποστηρίζει ενεργά το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ για 6η συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το διαχρονικό και πολύτιμο σύμμαχό της, το Ινστιτούτο Prolepsis.

Μέσα από το Πρόγραμμα χιλιάδες μαθητές της χώρας μας, απολαμβάνουν κάθε πρωί, κάθε μέρα και για όλη τη σχολική χρονιά ένα υγιεινό και θρεπτικό γεύμα. Τα σχολεία που συμμετέχουν ανά την Ελλάδα, επιλέγονται με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια. Μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ ανακουφίζονται και οι οικογένειες των μαθητών τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικά μιας και οι γονείς νιώθουν τη σιγουριά ότι τα παιδιά τους τρέφονται σωστά στο σχολείο, ειδικά όταν πολλά από αυτά δεν έχουν τη δυνατότητα να φάνε ένα καλό πρωινό στο σπίτι.

Επίσης, οι μικροί μας φίλοι παίρνουν ακόμα ένα μάθημα στο σχολείο, και συγκεκριμένα πώς να τρέφονται σωστά στην καθημερινότητά τους. Ένα μάθημα ζωής, για εκείνους αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 6

«Η καθημερινότητά μας στο σχολείο έχει ως εξής: την ώρα του πρωινού, η ίδια ομάδα υπηρεσίας της κάθε ημέρας, αναλαμβάνει ρόλους. Άλλος είναι ο γαλατάς που μοιράζει τα γάλατα, άλλος είναι ο μανάβης, που μοιράζει τα φρούτα, άλλος είναι ο φούρναρης που μοιράζει τα σάντουιτς και τις πιτούλες. Αυτή είναι μια διαδικασία που αρέσει πολύ στα παιδιά, τα ενθουσιάζει!», δηλώνει χαρακτηριστικά η Αργεντίνη Νομικού, Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου στην Αθήνα, που συμμετέχει στο Πρόγραμμα.

Τα γεύματα που προσφέρονται μέσω του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σχεδιάζονται από εξειδικευμένη ομάδα και  περιλαμβάνουν ελληνικά προϊόντα αυστηρών προδιαγραφών που βασίζονται στη Μεσογειακή διατροφή και στις συστάσεις του Εθνικού Διατροφικού Οδηγού, με φρέσκα φρούτα και λαχανικά, γαλακτοκομικά και υγιεινά αρτοσκευάσματα, ενώ περνάνε από αυστηρούς ελέγχους ασφάλειας και ποιότητας.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 4

Με τη φροντίδα της ΑΒ, Χρυσού Δωρητή του Προγράμματος, του Ινστιτούτου Prolepsis και των εκπαιδευτικών, τα παιδιά μαθαίνουν να τρέφονται σωστά και να υιοθετούν υγιεινές συνήθειες σε σχέση με τη διατροφή τους που θα τα συνοδεύουν σε ολόκληρη τη ζωή τους.

Μέσα από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ οι σχολικές αίθουσες γεμίζουν χαρά, αγάπη, ηρεμία και σιγουριά για ένα μέλλον με υγιή παιδιά σε όλη την Ελλάδα. «Οι άνθρωποι της ΑΒ έχουν αγκαλιάσει το Πρόγραμμα. Στηρίζουν με ευαισθησία και συνέπεια κάθε χρόνο χιλιάδες μαθητές και τις οικογένειές τους από την Αττική έως τον Έβρο, ενισχύοντας παράλληλα με έμπρακτο τρόπο το μήνυμα της υγιεινής διατροφής», αναφέρει η Αφροδίτη Βελουδάκη, MA, PhD, Γενική Διευθύντρια, Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis.

πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πίνακας με data για το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ

  • Φέτος, για 6η συνεχή χρονιά, η ΑΒ θα υποστηρίξει πάνω από 1.500 παιδιά σε όλη την Ελλάδα και θα προσφέρει 190.000 γεύματα, ξεπερνώντας συνολικά τα 1.100.000 γεύματα.
  • Μόνο τον τελευταίο χρόνο (2018) δόθηκαν πάνω από 192.000 σχολικά γεύματα
  • Τα τελευταία 5 χρόνια με τη στήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος έχουν προσφερθεί περισσότερα από 910.000 γεύματα σε παιδιά που έχουν ανάγκη, ωφελώντας έμμεσα χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα.

prolepsi_final_logo

ΔΙΑΤΡΟΦΗ 10

Clipboard01

One Response

  1. Solar Toys 3 Νοεμβρίου, 2021

Leave a Reply