“ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ”: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ CARLOS GONZALEZ

Το παιδί μου δεν τρώει

Το παιδί μου δεν τρώει

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, στις 16 Οκτωβρίου, η αρχισυντάκτρια του Τaλκ Πελιώ Παπαδιά και η διαιτολόγος-διατροφολόγος, M.Sc Κωνσταντίνα Κατσανά συζητούν με αφορμή το σπουδαίο βιβλίο του Carlos González Το παιδί μου δεν τρώει που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πουά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στις 7.30 μ.μ. και θα προβάλλεται live στις σελίδες Facebook του Τaλκ και των Εκδόσεων Πουά. Το κοινό θα θέτει τα ερωτήματά του κατά τη διάρκεια της συζήτησης και με αφορμή όσα ακούει. Σας περιμένουμε για μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα!
Πολύ συχνά οι γονείς ανησυχούν όταν το παιδί τους δεν τρώει όσο νομίζουν ότι πρέπει να τρώει. Ο Carlos González καθησυχάζει αυτούς τους φόβους μέσα από την παρουσίαση και την ανάλυση των λόγων που οδηγούν το παιδί να αρνείται να φάει, τις παγίδες που κρύβουν τα διαγράμματα ανάπτυξης και τον τρόπο που η ανάπτυξη και η δραστηριότητα ενός παιδιού επηρεάζουν τις θερμιδικές ανάγκες του.
Εξηγεί πως ξεκινούν τα προβλήματα γύρω από το φαγητό και πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε.
Στο βιβλίο διαβάζουμε ιστορίες αγωνίας μητέρων και των δυσκολιών που βίωσαν όταν προσπάθησαν να αναγκάσουν το παιδί τους να φάει.
Ο Carlos González επισημαίνει στους γονείς ότι το παιδί τους ξέρει πόσο χρειάζεται να φάει και εξηγεί ότι η μόνη έγνοια τους πρέπει να είναι το να προσφέρουν υγιεινές επιλογές τροφών. Το να αναγκάζετε ένα παιδί να φάει παραπάνω από όσο χρειάζεται μπορεί να οδηγήσει μόνο σε κλάματα, tantrums και πιθανώς στην παχυσαρκία.
Το βιβλίο απαντάει, μεταξύ άλλων, στα ερωτήματα:
  • Γιατί δεν τρώει το παιδί μου;
  • Πόσο χρειάζεται το παιδί μου να φάει;
  •  Γιατί στα παιδιά δεν αρέσουν τα λαχανικά;
  • Τι σημαίνει κατ’ απαίτηση θηλασμός;
  • Πότε πρέπει το παιδί μου να ξεκινήσει να τρώει στερεές τροφές;
Ο Carlos González, παιδίατρος, συγγραφέας και πατέρας τριών παιδιών, σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Εκπονεί σεμινάρια για επαγγελματίες πάνω στον μητρικό θηλασμό και γράφει βιβλία και άρθρα με θέμα την ανατροφή και τη διατροφή των παιδιών.

Leave a Reply