“ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”: WEBINAR ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Η Ελλάδα δυστυχώς κατέχει μια αρνητική πρωτιά στην Ευρώπη, αυτή της παιδικής παχυσαρκίας. Η επιρροή της σύγχρονης πραγματικότητας πάνω στη διατροφή μας είναι αμείλικτη. Ωστόσο, οι περισσότεροι νέοι γονείς και εκπαιδευτικοί έχουν πλέον διαπιστώσει το πρόβλημα και προσπαθούν μεθοδικά να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές βάσεις για να βελτιώσουν τις διατροφικές συνήθειες για τα παιδιά αλλά και για την ίδια την οικογένεια.

Το βιβλίο Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη: Συνταγές για μικρά χεράκια που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι ένας παιγνιώδης και βιωματικός τρόπος για να γνωρίσει, να αγαπήσει και να εδραιώσει το παιδί καλύτερες διατροφικές συνήθειες σήμερα. Η Ελένη Κατσούλη, εκπαιδευτικός, μητέρα αλλά και food blogger, δημιούργησε έναν ήρωα πρότυπο για τα παιδιά και ένα βιβλίο συνταγών αποκλειστικά για εκείνα.

Με αφορμή την επιστροφή στα θρανία και την έννοια για την καθημερινή διατροφή στον χώρο του σχολείου, αλλά και το πρωτότυπο αυτό βιβλίο συνταγών, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το ιστολόγιο Little Hands σας προσκαλούν σε μια διαδικτυακή συζήτηση που αφορά τη συνεισφορά των ίδιων των γονέων αλλά και των εκπαιδευτικών στην ενίσχυση και τη διαμόρφωση ενός καλύτερου διατροφικού αύριο για τα παιδιά μας.

Ελάτε να συζητήσουμε:για το ποιες είναι οι διατροφικές συνήθειες των παιδιών στη σύγχρονη πραγματικότητα και τι έχει συμβάλει σε αυτό
για τον ρόλο του γονέα στην επίτευξη μιας πιο υγιούς προσέγγισης γύρω από τη διατροφή μέσα από τη δική του στάση αλλά και τη σχέση του με το παιδί για το πώς το σχολείο μπορεί να βοηθήσει/στηρίξει το παιδί και την οικογένεια στα θέματα διατροφής για το πόσο σημαντική είναι η συνεργασία σχολείου και οικογένειας και πώς θα την επιτύχουμε το «πώς» και το «γιατί» να βάλουμε το παιδί στην κουζίνα. Όσοι παρακολουθήσετε τη διαδικτυακή μας συζήτηση θα φύγετε γνωρίζοντας:

 • tips που μπορείτε να εφαρμόσετε στην καθημερινότητά σας
 • εύκολες προτάσεις για θρεπτικά σνακ
 • πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο ώστε να φέρει αποτελέσματα
 • πώς μπορούμε να προσκαλέσουμε το παιδί να συμμετάσχει στην κουζίνα
 • πώς θα διαχειριστούμε τους αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες.Εισηγήτριες:
  Ιωάννα Αγγουράκη, Διαιτολόγος MSc με ειδίκευση σε βρέφη και νήπια
  Ελένη Κατσούλη, εκπαιδευτικός, kids food blogger, συγγραφέας του βιβλίου Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη
  Το webinar θα πραγματοποιηθεί  ζωντανά μέσω της πλατφόρμας Zoom.
  Meeting ID: 819 9562 5210
  Passcode: 436752

Leave a Reply