ΦΑΣΟΛΑΔΑ: ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ

φασολάδαΕπειδή ο χειμώνας ακόμη καλά κρατεί, για σήμερα προτείνουμε φασολάδα, ένα μεσογειακό πιάτο το οποίο αποτελείται από φασόλια, καρότα και σέλινο. Ο συνδυασμός αυτός απογειώνει τη γεύση της και μας προσφέρει ένα αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Επίσης, όσον αφορά τη διατροφική τους αξία, τα φασόλια είναι σημαντική πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, σε μεταλλικά στοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο.

Υλικά:

200 γραμ. μέτρια φασόλια
2 καρότα κομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Λίγο σέλινο
2/4 φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση: Βάζουμε τα φασόλια μας σε καυτό νερό για 30 λεπτά να μαλακώσουν και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας, βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό) σε μια βαθιά κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα. Τα ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν, και τα αφήνουμε να σοταριστούν για 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τα μισοβρασμένα φασόλια στην κατσαρόλα και συμπληρώνουμε βραστό νερό να καλύπτει τα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για τουλάχιστον 50 λεπτά ή μέχρι να βράσουν τα φασόλια. Προσθέτουμε το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι. Για να χυλώσει η φασολάδα ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού. Αφήνουμε τη φασολάδα να βράσει για ακόμα λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσει καλά και το ζουμί της να μοιάζει με πυκνή σάλτσα.

*Tip: Αν θέλετε να απογείωσε τη γεύση μπορείτε να ρίξετε στη φασολάδα λίγο μπούκοβο.

Η Μαρία Γριζά είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Δεν μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά και ιδιαίτερα στη σοκολάτα. Είναι επίσης συνδημιουργός των dish_makers. Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το στο Instagram!

Leave a Reply