ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΠΟΤΑ… ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΛΕΞΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!

10-reasons-we-love-itΥπάρχει ένα σχολείο που δεν μαθαίνει στα παιδιά τίποτα! Μην τρομάζετε! Απλά είναι ένα σχολείο που καθοδηγεί τους μικρούς μαθητές του στο χτίσιμο της νόησής τους μέσω των εμπειριών. Όταν επισκέφτηκα πριν από λίγο καιρό το Montessori Community School, αναζητώντας σχολείο για τον δίχρονο γιο μου, αποφάσισα στα 10 πρώτα λεπτά ότι θα τον στείλω εκεί!

Για όσους δεν το γνωρίζουν, καθώς είναι ολοκαίνουργιο, είναι ένα δίγλωσσο σχολείο προσχολικής εκπαίδευσης που άνοιξε φέτος για να υποδεχτεί παιδιά από 12 μηνών έως και 6 ετών. Όπως μου εξήγησαν οι παιδαγωγοί, στόχος του δεν είναι να μεταδίδει στο παιδί την παθητική και τυποποιημένη γνώση, μέθοδο που δυστυχώς ακολουθεί η πλειονότητα των προσχολικών μονάδων, αλλά να το καθοδηγεί στο χτίσιμο της νόησής του μέσω των εμπειριών του και της χρήσης εξειδικευμένου μοντεσσοσιανού εκπαιδευτικού υλικού.

Το Montessori Community School, με τη φιλοσοφία της σπουδαίας παιδαγωγού Μαρία Μοντεσσόρι στον πυρήνα των εκπαιδευτικών  του δραστηριοτήτων, προσκαλεί τους μικρούς του μαθητές σε ένα δημιουργικό ταξίδι εξερεύνησης και αυτοεκμάθησης στα ελληνικά και αγγλικά σε 5 πανέμορφα, κατάφυτα στρέμματα γης στη Λυκόβρυση!

foto

Από πότε μπορώ να πάω το παιδί μου;

Το σχολείο δέχεται παιδιά από την στιγμή που θα περπατήσουν, μέχρι και 6 ετών. Μέσα σε ένα περιβάλλον προσαρμοσμένο να βοηθά στην ανάπτυξη και την εκπαίδευση των παιδιών, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να παίζουν και να μαθαίνουν μέσα και έξω από την τάξη! Οι όμορφα διαμορφωμένες αίθουσες με το εκπαιδευτικό υλικό προεκτείνονται στον κήπο όταν ο καιρός το επιτρέπει, προσφέροντας στους μικρούς φίλους ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα! Οτιδήποτε υπάρχει και συμβαίνει σε μια μοντεσσοριανή τάξη αναπτύσσει το παιδί σε σωματικό, νοητικό, ψυχικό και κοινωνικό επίπεδο. Όλα υπηρετούν αυτόν τον αναπτυξιακό στόχο.

σχολείο

Οι υπεύθυνες

Η Ραμόνα και η Τίνα, χρόνια συνεργάτες σε μοντεσσοριανό περιβάλλον για παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας, δημιούργησαν ένα ολοκληρωμένο μοντεσσοριανό εκπαιδευτικό περιβάλλον. H αγάπη τους για τα παιδιά ταυτίζεται με το όραμά τους:  ο αυριανός ενήλικας, που θα έχει αποκτήσει από παιδί τις δυνάμεις και τις αξίες εκείνες που θα τον βοηθήσουν να επηρεάσει την προσωπική και κοινωνική του πραγματικότητα. Στόχος τους είναι τα παιδιά να είναι χαρούμενα, με λαχτάρα να εξερευνήσουν και να μάθουν για τον κόσμο γιατί είναι τα ίδια οδηγοί της μάθησης τους. Να είναι δημιουργικά και ευέλικτα, με δυνατότητα να επιλύουν προβλήματα και να σκέφτονται αυτόνομα. Είμαι πολύ τυχερή που τις γνώρισα και που θα τους εμπιστευτώ το παιδί μου!

Συμπερασματικά

Στο Montessori Community School δίνεται ο χώρος και χρόνος στην ανάπτυξη του κάθε παιδιού, προσφέροντας ένα προετοιμασμένο περιβάλλον που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του και θα εκφράζει το σεβασμό και την ακλόνητη πίστη στο ίδιο παιδί και στην ικανότητά του να αναπτύσσεται μόνο του.
Clipboard01

Το σχολείο είναι ανοιχτό από τον Ιανουάριο 2019 και οι εγγραφές συνεχίζονται όλο τον χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες για το Montessori Community School, ραντεβού γνωριμίας με το σχολείο, επικοινωνήστε στο: info@montessoricommunityschool.gr και 210 2801600.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το αγαπήσετε από την πρώτη ματιά!

Leave a Reply