Ο ΤΟΥΤ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΥ| ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ»

Ο Τουτ και το μυστήριο του σκαραβαίουΈνα διασκεδαστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιμένει τα πιτσιρίκια τις ημέρες του Πάσχα στον Ελληνικό Κόσμο. «Ο Τουτ και το μυστήριο του σκαραβαίου» απευθύνεται σε παιδιά 7-12 ετών και τα καλεί να γίνουν… αιγυπτιολόγοι και να λύσουν διάφορα μυστήρια και γρίφους, με αφορμή την έκθεση «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα» που θα τρέχει μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Ο Τουτ και το μυστήριο του σκαραβαίου- Η υπόθεση

Ο Τουτ, ένας παγκοσμίου φήμης αιγυπτιολόγος, μελετάει επί σειρά ετών το μυστήριο της αποκρυπτογράφησης του προσωπικού ονοματόσημου του Τουταγχαμών. Η στήλη της Ροζέτας θα του δώσει πολλές πληροφορίες σχετικά με την αποκρυπτογράφηση των ιερογλυφικών. Είναι όμως αρκετές;

Ποια στοιχεία από τα ευρήματα του φαραωνικού τάφου θα ρίξουν φως στο μυστήριο;  Σε ποια σημεία κρύβεται ο σκαραβαίος και τι συμβολίζει;  Πώς συνδέεται με τη ζωή του Τουταγχαμών; Αν σας διακρίνει οξυδέρκεια, περιέργεια, τόλμη και διάθεση για περιπέτεια, αν κρύβετε μέσα σας έναν σύγχρονο αιγυπτιολόγο, μη διστάσετε! Έχετε όλα όσα χρειάζονται για να λύσετε το μυστήριο του χαμένου σκαραβαίου!

Μέσα από το παιχνίδι της ανακάλυψης, αλλά και την προσπάθεια αποκρυπτογράφησης του προσωπικού ονοματόσημου του Τουταγχαμών τα παιδιά που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διαγράφουν μια ξεχωριστή και διαφορετική πορεία ανάμεσα στα εκθέματα της έκθεσης «Τουταγχαμών: Ταξίδι στην Αιωνιότητα».

3-3

Παράλληλα, η έκθεση παρατείνει τη λειτουργία της μέχρι το τέλος Απριλίου.

Ο Τουτ και το μυστήριο του σκαραβαίου-Πληροφορίες: 

Για παιδιά από 7 έως 12 ετών

Ώρα έναρξης: 11:00

Διάρκεια: 90 λεπτά

Ημερομηνίες: Μ. Δευτέρα 10/4, Μ. Τρίτη 11/4, Μ. Τετάρτη 12/4, Μ. Πέμπτη 13/4, Τρίτη του Πάσχα 18/4, Τετάρτη 19/4, Πέμπτη 20/4, Παρασκευή 21/4

1-6
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση 

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τ. 212 254 0000

www.hellenic-cosmos.gr

Leave a Reply