ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑ

bigstock-Pregnant--122897015

Η εγκυμοσύνη είναι μεν μια χαρούμενη περίοδος στη ζωή της κάθε γυναίκας, αλλά για αρκετές από εμάς είναι και δύσκολη. Η κύηση επηρεάζει μια μέλλουσα μητέρα τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά. Αλλά και μετά τη γέννα, το σώμα της μαμάς αλλάζει ριζικά, έστω και αν χάσει τα κιλά που είχε πάρει. Έτσι, πρέπει να μάθει πλέον να ζει με αλλαγές που ίσως δεν θα περίμενε. Παρακάτω, δείτε μερικές από τις πιο συνηθισμένες:

Αιμορραγία
Για μερικές εβδομάδες, το σώμα απορρίπτει αίμα και κύτταρα από τα τοιχώματα της μήτρας. Αρχικά τα υγρά έχουν έντονο κόκκινο χρώμα και όσο περνούν οι μέρες γίνονται ροζ. Προσοχή: η έντονη γυμναστική μπορεί να εντείνει την αιμορραγία.

Κοιλίτσα
Θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να ξαναδείς την κοιλίτσα σου σφιχτή όπως ήταν πριν, ακόμα και αν κάνεις γυμναστική. Τα πράγματα δε θα είναι πιο δύσκολα αν έχεις γεννήσει με καισαρική.

Αλλαγή στο σωματότυπο
Υπάρχει μεγάλη περίπτωση να δεις να αλλάζει το σχήμα του σώματος σου και να αποκτάς το λεγόμενο σωματότυπο “αχλάδι”.

Ραγάδες
Η απότομη αλλαγή βάρους είναι λογικό να επιβαρύνει το δέρμα σου και να δημιουργεί ραγάδες. Θα πρέπει να θυμάσαι ότι η καθημερινή ενυδάτωση της κοιλιακής χώρας είναι απαραίτητη από την πρώτη κιόλας μέρα, διαφορετικά θα τις δεις να εμφανίζονται σε μέρη του σώματος που δεν το περίμενες ποτέ. Με τον καιρό, τα σημάδια εξασθενούν ωστόσο θα πρέπει να ξέρεις ότι οι ραγάδες, αν δημιουργηθούν, δεν εξαφανίζονται ποτέ εντελώς.

Χαλάρωση στήθους
Μετά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό, θα δεις το στήθος σου να χαλαρώνει και να μικραίνει, μια απόλυτα φυσιολογική κατάσταση αφού για 9 μήνες προετοιμαζόταν για την διαδικασία του θηλασμού. Γι’ αυτό δώσε μεγάλη σημασία στο σουτιέν που φοράς και χρησιμοποίησε καλλυντικά με ρετινόλη και το συνένζυμο Q10.

Ακόμα κι αν οι αλλαγές που θα δεις θα είναι μεγάλες, να θυμάσαι ότι έχεις πλέον στην αγκαλιά το μεγαλύτερο δώρο, ένα μωρό, ένα μωρό… δικό σου!

Leave a Reply