ΦΑΚΕΣ ΣΑΛΑΤΑ

Φακές σαλάτα

 Υλικά (για 4 άτομα)

  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 300 γρ. φακές
  • 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ
  • 2 μικρά αγγούρια, σε λεπτές ροδέλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε τις φακές με το σκόρδο για περίπου 40 λεπτά. Σουρώνουμε τις φακές και πετάμε το σκόρδο.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι.
  3. Βάζουμε τις φακές σε μια γαβάθα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αγγούρι, τα ντοματίνια και την κόκκινη πιπεριά.
  4. Περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε καλά.