Όπως ξέρετε, τα παιδιά λατρεύουν τις φακές. Σήμερα σας δίνουμε μια εναλλακτική συνταγή όχι για σούπα, αλλά για φακές σαλάτα!
Υλικά (για 4 άτομα)
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 300 γρ. φακές
- 3 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- 2 κ.γ. μέλι
- 2 κ.γ. μουστάρδα
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε καρέ
- 2 μικρά αγγούρια, σε λεπτές ροδέλες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- αλάτι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βράζουμε τις φακές με το σκόρδο για περίπου 40 λεπτά. Σουρώνουμε τις φακές και πετάμε το σκόρδο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ξίδι, τη μουστάρδα, το μέλι και το αλάτι.
- Βάζουμε τις φακές σε μια γαβάθα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το αγγούρι, τα ντοματίνια και την κόκκινη πιπεριά.
- Περιχύνουμε με τη σος και ανακατεύουμε καλά.