Μιας και τα μήλα επανέρχονται δυναμικά στη διατροφή μας, καθώς φθινοπωριάζει, ας δούμε μια πρωτότυπη συνταγή! Θα χρειαστούμε:
- 3 μήλα
- 3 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες με ένα μαχαίρι ή με ένα μαντολίνο και αφαιρούμε με προσοχή τα κουκούτσια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100 βαθμούς και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Τοποθετούμε τα μήλα μέσα στο ταψί και πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1μιση ώρα, γυρίζοντας τα κάθε τόσο. Μετά κλείνουμε το φούρνο και αφήνουμε τα μήλα μας για μισή ώρα ακόμα μέσα ώστε να γίνουν τραγανά. Αποθηκεύουμε τα τσιπς μήλου μας, αν δεν τα φάμε αμέσως, σε ένα μπολ που κλείνει αεροστεγώς.