ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΗΛΟΥ

Μπισκότα μήλουΒρίσκεσαι και εσύ στη φάση που το μικρό σου δεν θέλει με τίποτα να καταναλώσει τα φρούτα σε κομματάκια; Ανησυχείς καθώς γνωρίζεις καλά ότι οι βιταμίνες από τα φρούτα είναι αναγκαίες για την ανάπτυξή του; Και ψάχνεις έναν εναλλακτικό τρόπο να του τα δώσεις, πέρα από τη γνωστή σε όλους μας φρουτόκρεμα; Τότε η παρακάτω συνταγή για μπισκότα μήλου θα σου λύσει τα χέρια!

Υλικά:

1 ½ μήλο τριμμένο
1 κ.γ. κανέλα
2 αβγά
3 κ.σ. μέλι
70 γραμ. βούτυρο
½ κ.γ. σόδα
100 γραμ. αλεύρι

*10-12 τεμάχια

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μπρίκι μας το βούτυρο και το λιώνουμε. Προσοχή, θέλουμε να λιώσουμε το βούτυρο και όχι να το κάψουμε. Μόλις λιώσει το βούτυρο, το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως. Στο ήδη υπάρχον μείγμα, προσθέτουμε το τριμμένο μήλο, τη σόδα και την κανέλα. Είναι σημαντικό να ανακατέψουμε καλά, καθώς θέλουμε όλα τα υλικά να βρίσκονται σε όλο το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι. Υπάρχει περίπτωση να χρειαστείτε παραπάνω αλεύρι αν το μήλο σας έχει βγάλει πολλά υγρά ή τα αβγά είναι μεγάλα. Το αλεύρι μαζί με το μείγμα πρέπει να γίνει σαν ένας χυλός. Αφού φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, σε ένα ταψί βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και με τη βοήθεια ενός κουταλιού τοποθετούμε το μείγμα σε στρογγυλό σχήμα. Το κάθε ταψί χωράει περίπου 7 – 9 μπισκότα. Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 20΄- 25΄ στους 180 βαθμούς. Αποθηκεύουμε σε τάπερ και σε περίπτωση που θέλουμε να τα καταναλώσουμε την επόμενη μέρα, βάζουμε τα μπισκότα μήλου σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι και τα ζεσταίνουμε για 5′. Καλή σας όρεξη!

Leave a Reply