ΠΙΠΕΡΟΠΙΤΑ ΦΛΩΡΙΝΗΣ

Εμπνευσμένη από την νόστιμη κατακόκκινη πιπεριά Φλωρίνης με την παχιά σάρκα και την γλυκιά γεύση, και την παραδοσιακή συνταγή της Φλώρινας για πιπερόπιτα, μια πίτα αριστούργημα!

Σκεύη / Συσκευές: Μίξερ, Στρογγυλό ταψί ~24 εκατοστά, τηγάνι
Χρόνος Προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα
Μερίδες: 6-8
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά για το φύλλο
● 175 γρ. Αλεύρι Ζυμωτό Μύλοι Αγίου Γεωργίου
● 175 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου
● 5 κ.σ. ελαιόλαδο
● 1 κ.σ. ξύδι λευκό
● 1 κ.γ. αλάτι
● 150 γρ νερό

Υλικά για την γέμιση
● 6 πιπεριές Φλωρίνης
● 1 μεγάλο κρεμμύδι
● 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
● 1 πράσο
● 1 κ.γ μπούκοβο γλυκό
● 1/2 κ.γ. μπούκοβο καυτερό
● 200 γρ. φέτα
● 100 γρ. γραβιέρα
● 2 αυγά
● Ελαιόλαδο

Άλλα υλικά
● Ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Ξεκινάμε με την ζύμη μας. Βάζουμε όλα τα  υλικά στον κάδο του μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά ή μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί καλά. Αφού τη φτιάξουμε τη τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30′. Παράλληλα φτιάχνουμε την γέμιση. Κόβουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμύδια και το πράσο σε μεγάλα κομμάτια και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με το γλυκό και το καυτερό μπούκοβο, μέχρι να μαραθούν αλλά να κρατάνε (περίπου 10-12 λεπτά σε μέτρια φωτιά). Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε λεπτά φύλλα. Τοποθετούμε τα δύο φύλλα σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί 28 εκατοστά και προσθέτουμε τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα δύο φύλλα, σκεπάζουμε την επιφάνεια της πίτας και κολλάμε καλά τις άκρες. Τρυπάμε την επιφάνεια της πιπερόπιτας και την λαδωνουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180oC για περίπου 1 ώρα.

Credits

Συνταγή & Food Styling: Madame Ginger

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Ιωαννίδης

One Response

  1. Γεωργλία Μαριόλη Ιούλιος 4, 2016