ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

Για να φτιάξουμε “κολασμένα” μπισκότα με άρωμα κανέλας θα χρειαστούμε:
  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 8 κουταλιές βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 βανίλια
  • κανέλα και ζάχαρη για την διακόσμηση



Εκτέλεση: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ χειρός το βούτυρο και την ζάχαρη. Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά, βάζοντας το αλεύρι σταδιακά. Ζυμώνετε με το χέρι την ζύμη, που δεν θα πρέπει να κολλάει στα χέρια, και κάνετε με αυτήν ένα μεγάλο μπαστούνι. Τυλίγετε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά, ώστε να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο σε αέρα στους 170° και στρώνετε μια λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, την ξετυλίγετε και κόβετε μπισκότα σε πάχος 1 εκατοστού. Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύετε κανέλα και ζάχαρη και βουτάτε τα άψητα μπισκότα και μετά τα τοποθετείτε στο ταψί, με απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνετε τα μπισκότα για 15-17 λεπτά περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν καλά. 

Η Έλενα Σμπώκου είναι food blogger και ασχολείται με τη μαγειρική από το 2007. Συνταγές της μπορείτε να βρείτε στο elenascooking.blogspot.com   

Leave a Reply