miloi ago georgiou leftmiloi ago georgiou left
miloi ago georgiou rightmiloi ago georgiou right

ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ

Ας υποδεχτούμε τη νέα χρονιά με μία «πράσινη» βασιλόπιτα με καρότο από την Θέμιδα Καρδιόλακα, συγγραφέα του βιβλίου μαγειρικής «Μαμά, δεν τρώω πράσινα. Πρωτότυπες συνταγές για να τρώνε τα παιδιά λαχανικά», που ετοίμασε μία πρωτότυπη συνταγή, η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο. Θα χρειαστούμε:

Υλικά:

500 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. καστανή ζάχαρη (μαλακιά)
180 γρ. λευκή ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3 αυγά
120 γρ. γάλα
120 γρ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. κονιάκ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
3 βανίλιες
1 κ. γλ. κανέλα
100 γρ. αμύγδαλα μέτρια κομμένα
150 γρ. καρότα τριμμένα 

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την λευκή και την καστανή ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
  • Ρίχνουμε (ένα ένα μέχρι να ομογενοποιηθούν) το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το γάλα, το αλεύρι ολικής άλεσης, τον χυμό πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.
  • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και την κανέλα.
  • Ρίχνουμε το ξύσμα του πορτοκαλιού και τα τριμμένα καρότα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε στρογγυλό ταξί και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, για 50 – 60 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Καλή όρεξη και καλή χρονιά σε όλους!

30424

Το «Μαμά, δεν τρώω «πράσινα!», είναι ένα βιβλίο μαγειρικής που δίνει απαντήσεις και λύσεις στο καθημερινό πρόβλημα κάθε γονιού: πώς θα φάνε τα μικρά παιδιά λαχανικά! Η έκδοση συνοδεύεται από διατροφικές οδηγίες του ειδικού παθολόγου-διατροφολόγου Δημήτρη Δελλή. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μίνωας. 

Share Button
ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ
5 (100%) 1 vote


Όμοια άρθρα

Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν κοινοποιείται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

 
CLOSE
CLOSE