ΚΑΡΟΤΟΣΟΥΠΑ

καροτόσουπα

Σας αρέσουν οι σούπες; Προσωπικά τις λατρεύω και πιστεύω ότι μπορεί ανετά να σερβιριστεί και σαν κύριο πιάτο στο καθημερινό μας τραπέζι. Η καροτόσουπα, που σας προτείνουμε σήμερα, είναι πολύ θρεπτική και για εσάς και για τα παιδιά σας αλλά μπορεί να βοηθήσει και τον οργανισμό σας να επανέλθει γρήγορα όταν είναι κατεβεβλημένος από κάποια ίωση. Φτιάξτε την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 2 πράσα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 6 μεγάλα καρότα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ½ κ.γ. κόλιανδρο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. κοφτή κουρκουμά
  • 1 ½ λίτρο βραστό  νερό
  • 2 κύβους ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • χυμό από ένα λάιμ
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 κομμάτια λάιμ
  • 2 φέτες λάιμ
  • φρέσκο κόλιανδρο
  • ελαιόλαδο
  • ελιόψωμο

Εκτέλεση

  • Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα πράσα χοντροκομμένα, τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και σοτάρουμε.
  • Ρίχνουμε τα καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την κρυσταλλική ζάχαρη και σοτάρουμε για 7-8 λεπτά για να καραμελώσουν. Σβήνουμε με λευκό κρασί και χυμό απο ένα λεμόνι.
  • Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το κύμινο, το μοσχοκάρυδο, τον κουρκουμά, το νερό και τους κύβους λαχανικών.
  • Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός για να πολτοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το βραστό νερό, τον χυμό από ένα λάιμ, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  • Σερβίρουμε με φέτες λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο, ελαιόλαδο και ελιόψωμο.

Πηγή