ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΥΡΟΡΟΛΑΚΙΑ

τυρορολάκιαΜια νόστιμη συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους για σνακ και γρήγορο γεύμα! Τυρορολάκια από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου!

Υλικά

  • 200 γρ. Φαρίν Απ Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό παγωμένο σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

 

Σκεύη / Συσκευές: Μπολ, Ταψί φούρνου
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20-25 λεπτά
Μερίδες: 5-6
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

Εκτέλεση:

1) Βάζουμε το φαρίν απ και το βούτυρο σε ένα μπολ και το δουλεύουμε με τα χέρια μέχρι να γίνει σαν άμμος. Προσθέτουμε την πάρπικα

2) Προσθέτουμε το γάλα και ομογενοποιούμε στην αρχή με ένα πιρούνι και στη συνέχεια με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μια μαλακή ζύμη. Αν είναι πολύ στεγνή, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα

3) Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια, περίπου 0,5 εκ. λεπτή σε ορθογώνιο σχήμα

4) Πασπαλίζουμε τη ζύμη με το τριμμένο τυρί και ρολάρουμε σχετικά σφιχτά

5) Κόβουμε μικρές μπουκίτσες και τις τοποθετούμε σε ταψί φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα, να ακουμπάνε η μία στην άλλη

6) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.

TIP: Μπορείτε να γεμίσετε τα ρολάκια σας με ότι τυρί ή αλλαντικό θέλετε, αλλά να τα κάνετε και γλυκά, απλώνοντας πραλίνα ή μαρμελάδα!

FARIN AP-2015 Πηγή συνταγής